Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Genombrott i soptunnemordet – åldring mördades för pengarna

Här, vid torpet i Svenljunga, hittades mannen i 85-årsåldern död.Foto: JOAKIM ERIKSSON

Mannen i 85-årsåldern hittades gömd i en soptunna vid sitt torp utanför Svenljunga – täckt under cement.

Nu har en medelålders göteborgare begärts häktad misstänkt för mordet.

– Man har velat komma över den mördades pengar, har åklagaren Maria Thorell tidigare sagt.

Det mystiska mordet i Svenljunga kan vara på väg mot en lösning. En man i 50-årsåldet från Göteborg har begärts häktad misstänkt för dådet. Det är samme man som tidigare varit anhållen, men sedan blivit släppt.

– Det har kommit till ytterligare material som gör att jag bedömer att han ska begäras häktad, säger åklagaren Maria Thorell till Borås Tidning.

Offret är ägaren till torpet. Han är i 85-årsåldern och beskrivs som en enstöring. Kroppen påträffades vid en flyttstädning i torpet – enligt åklagaren i en soptunna för hushållssopor som var placerad inne i ett uthus. Borås Tidning har skrivit att kroppen då var täckt av cement.

Ekonomiskt motiv

En anhörig anmälde honom försvunnen i januari 2015. Polisen tror att han då redan varit död sedan månadsskiftet maj-april året dessförinnan.

Motivet är ekonomiskt.

Det är i alla fall tesen från polis och åklagare.

– Man har velat komma över den mördades pengar. Det är pengarna som är motivet här, har åklagaren Maria Thorell tidigare sagt.

Kvinna misstänks

Också en kvinna har tidigare varit anhållen i fallet, hon misstänks för häleri. Kvinnan är inte frihetsberövad, men åklagaren säger till Borås Tidning att misstankarna mot henne kvarstår.

– Kvinnan ska ha tagit emot de här pengarna, har Maria Thorell sagt.

Mannens advokat Leif Silbersky har tidigare kommenterat klientens inställning till misstankarna:

– Han förnekar att han har gjort sig skyldig till brott.