Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gekås vd om nya planen: "Finns inte någon gräns"

Gekås planer för framtiden är massiva. Nya bostäder, utökat spa och ny väg, är bara några av tankarna.
Foto: ANDERS YLANDER
Jan Wallberg ser ingen gräns för hur stort Gekås Ullared kan bli.
Foto: ROBIN ARON
– Vi har varit verksamma i över 50 år och haft en roliga förmånen att växa hela tiden, säger Jan Wallberg
Foto: ROBIN ARON
Jan Wallberg har storslagna planer för Gekås.
Foto: ROBIN ARON

Gekås Ullared har stora planer i tankarna. Ett 60-tal stugor till campingen, nytt hotell och ny väg, är bara några av planerna från den växande shoppingjätten. 

– Vi ser oss själva som ett stort shoppingäventyr. Jag tror inte att det finns någon speciell gräns, säger vd Jan Wallberg.

Gekås Ullared fortsätter att växa i en rasande fart och det finns långtgående och stora planer i tankarna hos vd:n Jan Wallberg. 

– Vi har varit verksamma i över 50 år och haft den roliga förmånen att växa hela tiden. Det är mycket tänkt kring shoppingupplevelsen och kunderna uppskattar det här med att man kan bo och äta. Det gör det lite mer till en utflykt, säger Jan Wallberg.

"Finns en positiv attityd" 

Att utveckla, det redan stora varuhuset, är ingen liten syssla. Det handlar inte bara om att köpa in nya varor, utan att förändra infrastrukturen i området. Då behövs det ett tätt samarbete med kommunen.

– Politiker får ofta mycket kritik men de politiker och tjänstemän vi pratar med är väldigt positiva. Vi måste självklart jämkas och samsas men det finns en positiv attityd, säger Jan Wallberg. 

Det planeras att byggas många nya bostäder för alla shoppingentusiaster. Närmst på tur blir ett 60-tal nya stugor, där är detaljplanen färdig och man hoppas kunna inviga dem nästa år. 


LÄS OCKSÅ: Här är Gekås nya superrekord


Tanken är också att förändra infrastrukturen genom att få lov att bygga en ny väg. 

– Det är ingen motorväg direkt. Det är en vägsträckning på 500 meter som skulle hjälpa mycket. Nu går lastbilarna rakt igenom stan och vi undersöker om man kan slippa det, säger Jan Wallberg. 

Nytt hotell – minst lika stort

Den stora planen, som dock får vänta ett par år, är ett helt nytt hotell. En detaljplan har lämnats in till kommunen som måste ta ställning till bygget. 

– Det känns väldigt spännande. Det planeras att ligga i anslutning till det gamla. Vi vill definitivt att det ska vara minst lika stort som det andra, säger Jan Wallberg. 

Det som ligger närmst i pipelinen och som kommer att stå färdigt till sommaren är utbyggnaden och moderniseringen av Gekås Spa-avdelning. 

Någon gräns för hur stort varuhuset och anläggningarna runtomkring kan bli, ser inte Jan Wallberg.

– Vi ser oss själva som ett stort shoppingäventyr. Jag tror inte att det finns någon speciell gräns, säger Jan Wallberg.


Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.