Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gekås utmaning efter nya succén

Boris Lennerhov, vd, framför Gekås.
Foto: JONAS ARNESON / GEKÅS

Hösten och tiden inför julen är en av Gekås Ullareds absoluta högsäsonger.

Nu behöver företaget anställa ytterligare 450 personer.

En utmaning, menar vd:n Boris Lennerhov.

– Det är betydligt tuffare än tidigare, säger Lennerhov till SVT Nyheter Halland.

Enligt Boris Lennerhov jobbar drygt 2 000 personer på Gekås under högsäsong. Hösten och tiden innan jul är just en av högsäsongerna.  Och när en bit av sommaren nu passerat meddelar företaget i ett pressmeddelande att man nyanställer.

Totalt är man i behov av 450 personer, det går att jämföra med förra året då siffran låg på 350 medarbetare på hösten.

Enligt Boris Lennerhov söker man bland annat truckförare och kockar. Han menar att det kan bli svårare att få ihop personalen till denna höst då det till viss del handlar om bristyrken.

– Det är betydligt tuffare i dag än för fem år sedan. Då var arbetslösheten större på ungdomssidan, säger Lennerhov till SVT Nyheter Halland.

Bra start på året

Boris Lennerhov, vd för Gekås.
Foto: HENRIK JANSSON

I slutet på juni, när den första halvan av året hade passerat, stod det klart att Gekås Ullared gjort en kanonstart på året med åtta procents tillväxt den första halvan.

Enligt Boris Lennerhov berodde glädjesiffrorna bland annat på den nya satsningen på utemöbler. Glenn Strömbergs klädkollektion, som Gekås säljer, har också varit en framgång och därmed bidragit.

– Juli och augusti är de månader då vi har flest besökare även om försäljningen är bättre i oktober och november när folk köper vinterkläder och julklappar. Snittköpen är lägre under sommaren, berättade Lennerhov för Market i samband med att siffrorna blev offentliga.

Han sade också till Market att han inte skulle bli missnöjd om omsättningen snarare landade på fem än åtta procent när sommaren var över.

Gekås Ullared är den största privata arbetsgivaren i Falkenbergs kommun.