Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gekås Ullareds nya rekord – 41,7 miljoner på en dag

Boris Lennerhov har i flera omgångar varit vd för varuhuset i Ullared.
Foto: JONAS ARNESON / GEKÅS
Klirr i kassan för Gekås.
Foto: JOHANNA SVENSSON

Det går bra för Gekås.

Det går till och med ”ofattbart” bra för varuhuset som drog in 41,7 miljoner kronor – på en och samma dag.

– Helgens försäljningsrekord är nästan ofattbart, till och med för mig som är lite bortskämd med rekord, säger Boris Lennerhov, vd.

De nya siffrorna är ett ”all time high” för varuhuset i Ullared. 

41,7 miljoner kronor landade försäljningen på i lördags. Det är en ökning med 1,2 miljoner kronor från det senaste dagsrekordet för drygt tre veckor sedan.

– Helgens försäljningsrekord är nästan ofattbart, till och med för mig som är lite bortskämd med rekord. Att kunna öka med 1,2 miljoner på en redan stark försäljningsdag känns fantastiskt, säger Boris Lennerhov, vd, i ett uttalande.

Gekås dubbla rekord

Det är inte bara dagsrekordet som är nytt. Varuhuset har också slagit månadsrekord. 696 miljoner kronor landade siffran på när oktober sammanfattades.

– Vi har bra försäljning och tillväxt i alla delar av verksamheten. Det är tack vare medarbetare som kan växla upp och leverera även när det är som mest hektiskt som vi kan uppnå dessa otroliga resultat. Vi har nu dubbla rekord att fira och jag håller på att planera i vilken form detta ska ske, säger Boris Lennerhov i ett uttalande.

Boris Lennerhov avgick som vd för Gekås redan 2015, men kom tillbaka 2017 efter att ersättaren Jan Wallberg och varuhuset gått skilda vägar.

I samband med det meddelade han att det var en tillfällig lösning, men sedan dess har han blivit kvar. I början på oktober uppgav Lennerhov dock för Fastighetsvärlden att hans ersättare ska vara på plats innan sommaren 2020. Det är dock ett löfte han tidigare gett utan att det blivit verklighet. Om ersättaren verkligen är klar till nästa år, återstår alltså att se.