Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ullared-Boris om sin stora livsförvandling

Foto: NIKLAS HENRIKCZON
Gekås i Ullared.Foto: ROBIN ARON/GT

Tidigare i år hoppade Boris Lennerhov, 62, tillbaka till den post på Gekås Ullared som gjort honom folkkär.

Men valet att återvända var inte självklart, och efter att ha friskförklarats från den cancer han drabbades av 2014, lever han nu ett hälsosammare liv än någonsin.

– Om jag inte hade varit i det fysiska och mentala skick som jag är nu, så hade jag aldrig övervägt att ta uppdraget på Gekås igen. Känner man sig pigg i kroppen så påverkar det självklart psyket positivt också, säger han.

Decennier av stress i svenskt affärslivs toppskikt satte sina spår på Boris Lennerhovs kropp och efter att ha friskförklarats från den cancer han drabbades av 2014, fortsatte han i samma tempo som förut. 

Tidigare i år meddelade Gekås att man valt att tillsätta Boris Lennerhov som tillförordnad koncernchef, tills man hittat en permanent lösning. Men Boris själv menar att han aldrig hade tackat ja till jobbet, om han inte var i så god form som han är i dag.

– Om jag inte hade varit i det fysiska och mentala skick som jag är nu, så hade jag aldrig övervägt att ta uppdraget på Gekås igen. Känner man sig pigg i kroppen så påverkar det självklart psyket positivt också, säger han.

Äter mindre kött än förut

Boris berättar att han alltid försökt hålla i gång fysiskt, men att många år av hög arbetsbelastning till slut satte sina spår på hans fysisk. Efter sin cancersjukdom kom han till insikt om att han hade mycket att tjäna på att leva sundare.

– Förr hände det att man skippade lunchen och klämde en påse Polly i bilen på vägen hem, jag fick högt blodtryck, vägde några kilo för mycket och kände mig lite risig. Nu lever jag betydligt sundare och är mer noggrann, säger han.

 

LÄS MER: Så ska Boris Lennerhov styra Gekås 

 

Den nya kosthållningen innefattar bland annat ett minskat intag av kött, och på ålderns höst väljer Boris att unna sig ordentligt om det väl blir en köttbit.

– Jag jagar inte fläskkarré till extrapris längre, utan jag unnar mig det jag vill och behöver. I och med att jag dragit ner på köttet, så kan jag unna mig en finare bit då och då, säger han.

Är en vinnarskalle

Boris berättar att han alltid haft ett stort intresse för idrott och sport, och alltid varit intresserad av att hålla i gång. Han beskriver sig själv som en vinnarskalle, och att det antagligen bidragit till hans framgångar.

– Jag tror definitivt att det kan vara kopplat till mitt arbete och det som några skulle beskriva som mitt driv. Jag är väldigt resultatorienterad och man vill ju alltid vinna. Det har bland annat gjort att jag alltid varit väldigt engagerad i det jag gör, till min omgivnings stora förskräckelse, skrattar Boris.

Hotellmogulen Petter Stordalen.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Och Boris intresse för bra råvaror är också något som går hand i hand med ett av hans många projekt, en av hans senaste satsningar är något helt unikt och han får draghjälp av hotellmogulen Petter Stordalen.

Samarbetar med Petter Stordalen

– Vi är med och tävlar med två andra företag om att få bygga i centrala Halmstad. Tanken är att vi ska bygga en saluhall kombinerat med ett stort hotell, mitt i centrum. Det är väldigt spännande. Vi jobbar tillsammans med arkitekter, byggföretag och Petter Stordalens hotellkedja Choice Hotels. 

 

LÄS MER: Sprickan i Gekås – Boris blir ny vd 

 

Boris berättar att han fått upp ögonen för bra och närproducerade råvaror, och att projektet kan bidra till att värna om traktens bönder.

– Människor kan inte åka ut till byarna och handla, det är pittoreskt och härligt, men det är omständligt och inte speciellt miljövänligt att åka runt med bilen. Vi vill flytta råvarorna dit människorna är, säger han.

Pensionering inte på kartan

I takt med att Boris börjat tänka mer på vad han stoppar i sig, försöker han också att hålla sig till de lokala producenterna så ofta som möjligt.

– Jag försöker generellt sett att äta närproducerat och sjyst framtagen mat så ofta jag kan. 

Det låter inte som du har några planer på att gå i pension?

– Jag kommer inte bosätta mig i Spanien och spendera tiden med att spela golf på dagarna, det ligger inte i min natur. Jag kommer fortsätta att engagera mig i saker, sen om det kommer vara ideellt eller inte, det får vi se. Det kommer säkert en dag när man känner att det räcker, men just nu känner jag mig stark och driven, säger han.