Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gekås ras: Förlorar 200 miljoner – på en månad

Coronakrisen slår hårt mot Gekås i Ullared.
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Gekås vd Boris Lennerhov säger att Gekås inte är ”världens bästa koncept” just nu.
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Coronakrisen slår hårt mot Gekås i Ullared. I mars förlorade varuhuset 100 miljoner kronor i försäljning.

Och nu när april ska summeras så ser det mer än dubbelt så dystert ut.

– Nu tappar vi över 200 miljoner i april. Sen i maj är prognosen något liknande, så det handlar om en halv miljard på de tre månaderna, säger Boris Lennerhov, vd för Gekås, till P4 Halland.

Besöksantalet har halverats, personalstyrkan minskats med omkring 40 procent och i mars kunde Gekås i Ullared rapportera ett inkomstbortfall på 100 miljoner kronor i coronakrisens spår.

– Gekås är inte världens bästa koncept just i dag när man säger att man inte ska åka långt, man ska inte umgås, man ska inte vara social. Då är kanske inte Ullared en så bra destination, säger Gekås vd Boris Lennerhov till P4 Halland.

En halv miljard – på tre månader

Och de ekonomiska konsekvenserna är kännbara. De 100 miljoner som man redovisade i inkomstbortfall i mars har nu mer än dubblerats.

– Nu tappar vi över 200 miljoner i april. Sen i maj är prognosen något liknande, så det handlar om en halv miljard på de tre månaderna.

Han berättar vidare i P4 att de har gjort vad de kan inne i varuhuset för att påminna de besökare som ändå letar sig dit att hålla avstånd till varandra.

– Man ska respektera att det ska inte vara för många människor på begränsade ytor, man ska respektera avstånd. Så det är det man har att förhålla sig till. Sen är det individen som måste ta eget ansvar och respektera det.