Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gekås nya sanslösa rekord – på en dag

Årets julhandel har skapat försäljningsrekord på Gekås.Foto: ROBIN ARON
Nu skänker shoppingmeckat 50 000 kronor till Missing People.Foto: HANNA BRUNLÖF
"Det som hände med Dante lämnade ingen oberörd, det är viktigt att uppmärksamma detta”, säger vd:n Boris Lennerhov.Foto: PRIVAT

Årets julhandel har redan hunnit skapa rekordförsäljning på Gekås. I lördags drog varuhuset in ofattbara 40,2 miljoner – på en dag.

Nu skänker shoppingmeckat 50 000 kronor till Missing People.

– Det som hände med Dante lämnade ingen oberörd, det är viktigt att uppmärksamma detta, säger Boris Lennerhov, vd på Gekås.

Årets begynnande julhandel har skapat försäljningsrekord på Gekås. Lördagen den 10 november landade dagsförsäljningen på 40,2 miljoner kronor – på en dag. En putsning av det gamla rekordet med hela 1,6 miljoner kronor, som sattes i oktober i år.

– Det var enastående insatser från alla håll i vår verksamhet, utan det jobbet som våra medarbetare gör med passion och stor handlingskraft hade dessa rekorddagar inte varit möjliga, säger Boris Lennerhov i ett pressmeddelande.

Nu skänker varhuset en stor summa till Missing People.

– I vanliga fall äter vi rekordtårta men denna gång väljer vi att inte göra det. Vi ger i stället 50 000 kronor till Missing People, säger Boris Lennerhov. 

Boris Lennerhov menar att det är rätt tillfälle att skänka pengar för varuhuset.Foto: Fotograf Jonas Arneson / Fotograf Jonas Arneson

"Det som hände med Dante lämnade ingen oberörd"

Pengarna skänks med förra veckans händelse i åtanke, när 12-åriga Dante försvann och tusentals frivilliga ägnade flera dagar och nätter åt att leta efter honom.

– Det var så många som letade efter Dante, flera tusentals människor. Missing People är en vettig förening som är värd att skänka pengar till. Det som hände med Dante lämnade ingen oberörd, det är viktigt att uppmärksamma detta, säger Boris Lennerhov. 

Dante försvann tisdagen den 6 november i Falkenberg. Missing People startade ett sökningsarbete som pågick under nästan tre dygn.Foto: HANNA BRUNLÖF

Han menar att det är rätt tillfälle att skänka pengar för varuhuset.

– Vi slog rekord så nu är det väldigt lätt att bidra och det känns jättebra att göra det, säger han och fortsätter:  

– Vi vill ge Missing People en eloge för vad de åstadkommit och kraft till att fortsätta sitt arbete, säger Boris Lennerhov. 

Dante försvann tisdagen den 6 november i Falkenberg. Missing People startade ett sökningsarbete som pågick under nästan tre dygn, tills Dante hittades avliden. Det blev frivillighetsorganisationens största insats någonsin och tusentals personer deltog i sökningsarbetet.