Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gekås krisåtgärder efter de nya restriktionerna

Det här är Gekås Ullared
Gekås planerar för nya permitteringar av personalen.Foto: ROBIN ARON
Boris Lennerhov är vd för Gekås i Ullared.Foto: HENRIK JANSSON

Shoppingmeckat Gekås i Ullared drabbas hårt av de nya hårda restriktionerna och planerar nu för nya permitteringar – och måste låna pengar, skriver Hallands Nyheter.

– Vi kommer att nyttja permitteringar så långt vi kan för det är helt meningslöst att ha massvis med människor i varuhuset som inte gör nånting. Dessutom är det väldigt dyrt, säger Boris Lennerhov, vd, till tidningen. 

När Gekås i lördags sålde för 21,5 miljoner kronor var det hälften så mycket som jämfört med samma dag förra året, då det handlade om ett nytt försäljningsrekord. 

Företaget hade tidigare räknat med att göra en vinst på 350 miljoner kronor i år. Men nu när året närmar sig sitt slut ställer man sitt hopp till att det kanske skulle kunna bli ett positivt rörelseresultat. Och Gekås måste nu låna pengar, skriver Hallands Nyheter.

– Men det är ingen kris på det viset för Gekås är ett starkt bolag i botten som hade lite i ladorna med miljardbelopp i eget kapital. Vi har stora egendomar med fastigheter och hyreshus, men det är inget som vi har tänkt sälja av. Det är väldigt ovanligt att ett så stort bolag som Gekås inte är mer belånat, säger Boris Lennerhov, vd på Gekås, till tidningen. 

Kommer åter permittera personal 

Företaget kommer också fortsätta utnyttja möjligheten att permittera personal när det är möjligt. 

Just nu har man säsongsarbetare anställda fram till slutet av året och får därför inte permittera, men kommer att göra det när det enbart är den fast anställda personalen som arbetar i början av nästa år.

– Det blev lite moloket nu när andra smällen kom, för vi var på väg tillbaka vad det gäller försäljningen. Återigen blir man bekymrad och frågar sig om jobbet är kvar i morgon. Men på något sätt har vi vant oss vid pandemin och anpassar oss efter verkligheten, säger Boris Lennerhov till Hallands Nyheter. 

Vad gäller smitta av covid-19 bland personalen på varuhuset så säger Lennerhov till HN att de varit förskonade och att det är tacksamt. Han säger också att det inte är därifrån som landet smittas ned. 

Se också: 

Här trängs kunderna på Gekås i juli – trots pandemin