Gekås vd Jan Wallberg: "Vi ser det här som en intressant investering". Foto: ANDERS YLANDERGekås vd Jan Wallberg: "Vi ser det här som en intressant investering". Foto: ANDERS YLANDER
Gekås vd Jan Wallberg: "Vi ser det här som en intressant investering". Foto: ANDERS YLANDER
De tre höghusen mitt i bilden byggs i sex, sju och åtta våningar och ska enligt Skanskas planer se ut så här när de är färdiga. Foto: SkanskaDe tre höghusen mitt i bilden byggs i sex, sju och åtta våningar och ska enligt Skanskas planer se ut så här när de är färdiga. Foto: Skanska
De tre höghusen mitt i bilden byggs i sex, sju och åtta våningar och ska enligt Skanskas planer se ut så här när de är färdiga.  Foto: Skanska

Gekås nya jätteprojekt – 126 hyreslägenheter

Publicerad

Här är Gekås nya mångmiljonprojekt:

126 nya hyreslägenheter.

– Det rimmar väldigt bra med Gekås, säger vd:n Jan Wallberg.

Skanskas nya höghusbygge på Kristineslätt i Falkenberg är igång sedan ett tag – och nu visar det sig att bygget beställts på uppdrag av Gekås, vilket Hallands Nyheter tidigare skrivit om. 

Det handlar sammanlagt om 126 hyresrätter som ska stå färdiga nästa år. 

– För oss som finns mitt i Halland ser vi det här som en intressant investering. Vi är i grunden ett lönsamt bolag som kan investera och vi tycker det här är en klok och långsiktigt bra investering, säger Gekås vd Jan Wallberg och fortsätter:

– Sedan är det så att det råder stor brist på lägenheter och kan vi då bygga hyresfastigheter regionalt i Halland, som når en bred målgrupp och har rimliga hyror, så rimmar det väldigt bra med Gekås.

 

LÄS MER: Gekås ger sig in på bostadsmarknaden 

 

"Ett intressant område"

Det är inte första gången Gekås ger sig in på bostadsmarknaden. Hösten 2015 påbörjades nybygget av 330 hyresrätter i Halmstad.

Nu gör företaget alltså ytterligare en regional bostadssatsning.

Ni har ju byggt i Halmstad tidigare, varför Falkenberg nu? 

– Halmstad och Falkenberg är utanför shoppingen och är en investering. Det är trevligt att det är regionalt i närheten av orten där vi är verksamma. Det är ett intressant område som passar oss bra att gå in och investera i, säger Jan Wallberg.

 

LÄS MER: Så blir Ullareds nya mångmiljonsatsning

 

126 hyreslägenheter

Det är Skanska som ska bygga de 126 hyreslägenheterna och bygguppdraget kommer att kosta cirka 170 miljoner kronor.

Det är tre hus som ska byggas med vardera sex, sju och åtta våningar.

– Vi är väldigt glada åt att få ta oss an detta spännande bostadsprojekt och förse Falkenberg med nya hyreslägenheter som håller bostadsrättsstandard, säger Anna Källström, distriktschef för Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

Hyreshusen i Falkenberg är planerade att stå färdiga för inflyttning innan julen 2018.

Relaterade ämnen
Evelina Nedlund
Evelina Nedlund

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER