Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gekås hotar att stämma nytt hotell: "Maktgalna"

För lik logga – det tycker Gekås om Hotell Ulla. Foto: privat
Här är Gekås hotell "Hotellet" som ligger mindre än en en kilometer från "Hotell Ulla".Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN

I Hjärtared en dryg kilometer från shoppingmetropolen Gekås Ullared kommer Hotell Ulla öppna.

Men Gekås tycker att både typsnitt och färgval är lite väl likt deras varumärke – och hotar nu med "rättsliga åtgärder" om hotellet inte byter logga.

– Jag kommer inte att vika mig, då mister jag hellre mitt hotell, säger Pierre Heramb, ägare till Hotell Ulla.

Det pågår just nu en klassisk kamp mellan David och Goliat i hjärtat av Halland.

På ena sidan står varuhuset Gekås Ullared och på den andra står ett nyöppnat hotell som Pierre Heramb valt att döpa till Hotell Ulla.

– Ulla är en kvinna som uppfostrade mig som liten och jag vill hedra henne genom att döpa det till Ulla, förklarar Pierre Heramb.

"De borde hjälpa"

Men det är inte bara namnvalet som fått Gekås att reagera – utan även typsnittet och färgvalet i hotellets logga – och nu hotar man att stämma Hotell Ulla om man inte byter.

– Den är gul och blå som svenska flaggan. Blomsterlandet som ligger en bit bort har samma, och det är ju inte så att Gekås ger sig på Ikea för att de har gult och blått, säger Heramb och fortsätter:

– De är maktgalna och vill ha ensamrätt på allt i det här området. Det behövs boende här, jag är liten och nystartad och man tycker att de borde hjälpa i stället för att stjälpa.

Vill undvika förväxling

Gekås koncernchef Jan Wallberg.Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Gekås koncernchef Jan Wallberg säger till Hallands Nyheter, som först rapporterade om bråket, att det mer handlar om att man inte vill att det ska ske någon förväxling mellan företagen.

– Jag unnar verkligen andra entreprenörer att växa och göra bra saker, inte minst när det gäller boende. Men vi vill att det ska vara tydligt vilken verksamhet vi driver och vilken andra driver. 

Han påpekar även att Gekås inte har någon ensamrätt på blågult och önskar även Pierre Heramb lycka till, om han bara ändrar lite på sin logga.

Men varuhusets jurister har även skickat ett brev till Heramb.

"Blivit till en principsak"

Där kräver man att han innan midsommarafton ska bestämt sig för att ändra på sin logga – annars kommer varuhuset ta till "rättsliga åtgärder".

När GT når Pierre Heramb på midsommarafton så säger han att ett byte av logga inte är aktuellt.

– Nej, det har blivit till en principsak, det är det säkert för dem också. De har hur mycket muskler som helst men jag kommer inte vika mig, då mister jag hellre mitt hotell, säger han och avslutar:

– Jag kommer inte böja mig för kapitalet.