Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gekås besked om Boris efterträdare

Fakta: Det här är Gekås i Ullared
Boris Lennerhov kom tillbaka tillfälligt – för drygt två år sedan. Foto: GT/Expressen
Under 2018 omsatte varuhuset 5,4 miljarder kronor. Foto: ROBIN ARON

När Boris Lennerhov kom tillbaka till Gekås i slutet av 2017 skulle det vara tillfälligt i sökandet efter en ny vd.

Drygt två år senare är läget detsamma.

– Vi har ingen panik med det här. Men vi ska rekrytera en ny vd och processen pågår, säger Ulf Öjerklint, styrelseordförande i Gekås AB, till Hallands Nyheter. 

När Boris Lennerhov slutade som vd på Gekås tog Jan Wallberg över innan han hastigt lämnade bolaget.

Boris kom då tillbaka som vd, men var tydlig med att det var tillfälligt under sökandet efter en ny vd.

Det var i november 2017 men han är fortfarande kvar på posten.

– Vi har inget datum för när det blir ett vd-skifte och har inte kommit så långt i förhandlingarna. Vi sitter definitivt inte i sjön eftersom Boris i högsta grad håller ställningarna på ett fantastiskt bra sätt, säger Ulf Öjerklint, styrelseordförande i Gekås AB, till Hallands Nyheter. En post han själv haft sedan början av 90-talet.

Förtegen om processen 

Öjerklint är i övrigt förtegen kring rekryteringsprocessen och vill inte berätta hur många potentiella kandidater till vd-posten bolaget har träffat men säger samtidigt att de inte hittat rätt person än.

Han vill inte heller berätta vilken typ av person de söker, för att inte låsa fast sig till något och att de har hjälp av ett rekryteringsföretag. 

Sedan Boris Lennerhov kom tillbaka till företaget har både omsättning och vinst.

Under 2018 omsatte det rikskända varuhuset 5,4 miljarder och gick med 354 miljoner i vinst. 

– Det känns väldigt tryggt och hade Boris varit tio år yngre hade det inte varit tal om att rekrytera någon ny vd. Han håller ett år till utan vidare, gudskelov, det är därför som vi kan vara noga och vända på alla stenar och känna att vi inte har förhastat oss, säger Ulf Öjerklint, till Hallands Nyheter.

Var nära en ny vd 

Så sent som i december så berättade Boris Lennerhov själv att det varit nära med en ersättare.

– Vi var igenom hela processen. Personen i fråga hade bestämt sig och sagt ja och skulle bara meddela sin nuvarande arbetsgivare. Då fick hen kalla fötter. Vi hade en bra tvåa och trea, men valde att pausa jakten och låta mig köra på ett tag till, sa han till Market i december.