Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gårdstensskolan står tom – Göteborg har inte råd att riva

OBS! Bilden är från en annan skola. Foto: THOMAS KARLSSON / DN / TT / -

2017 besiktades Gårdstensskolan och i besiktningen fann man stora allvarliga fel och brister.

Sedan ett år tillbaka har skolan stått tom – Göteborg har inte råd att riva skolan, skriver Göteborgs-Posten.

Mitt i ett bostadsområde i Gårdsten står Gårdstensskolan helt öde. Våren 2017 gjordes en besiktning där man bland annat hittade mögel och läckande tak. Man kom fram till att det billigaste alternativet vore att riva hela skolan och bygga nytt.

Men spola fram tiden två år och i dag så stor skolan fortfarande kvar – helt tom. Lokalnämnden i Göteborg har redovisat underskott, och det ligger till grund för att man har valt att skjuta upp beslutet att riva skolan, skriver GP.

Det kostar helt enkelt för mycket för att riva den. 

– Det skapar problem. Folk undrar om den inte kan användas till annat. Inte minst med tanke på hur trångbott det är i Angered. Det blir provocerande att en så stor byggnad bara står där, säger Johan Fält (M), ordförande i stadsdelsnämnden Angered till GP.

Tänka utanför boxen

Helene Odenljung (L) är ordförande i grundskolenämnden. Hon påminner om en liknande händelse med Munkebäcksgymnasiet och när deras lokaler hade passerat bäst före-datumet. Ett bolag köpte då upp lokalerna som i sin tur rev lokalerna och sedan byggde nytt.

– En sådan lösning är kanske bättre för hela området, än att bara ha en tom lokal som står där. Det blir ju en väldigt övergiven och nedgången känsla. Vi måste kanske tänka utanför boxen, säger Helene Odenljung till GP.