Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gängmedlem dömd till fängelse för vapenbrott

Mannen var medlem i Wolftribe. Bilden är en genrebild och har ingen direkt koppling till artikeln.
Foto: POLISEN

Två vapen och narkotika blev fynden när polisen gjorde en husrannsakan i Ale i december.

Nu döms en medlem i Wolftribe – en undergrupp till Brödraskapet Wolfpack – till fängelse, skriver GP.

Redan i hallen stötte polisen på de första fynden under husrannsakan i Ale i december. I en väska låg det två vapen och 13 patroner. Mannen, som är i 30-årsåldern, och hans kamrat som befann sig i bostaden hade dessutom på sig flera olika narkotiska preparat, skriver GP.

Mannen påstod att det ena vapnet är antikt – och därmed lagligt att inneha – och att det andra bara var en startpistol som han ”barnvaktade” åt en vän. En undersökning av vapnen visade dock att startpistolen var ombyggd och att de båda var skarpa och av ”särskilt farlig beskaffenhet”.

– De kan gärna testskjuta. Duktiga experter ni har, sa mannen om det.

Medlem i Wolftribe – supportergrupp till Brödraskapet Wolfpack

Mannen medger att han är medlem i Wolftribe, vilket är en nystartade supporterklubb till Brödraskapet Wolfpack. Gänget uppfyller EU:s kriterier för organiserad brottslighet och är uppbyggt på liknande sätt som de kriminella mc-gängen Hells Angels och Bandidos, skriver GP.

Mannen döms nu för grovt vapenbrott och narkotikabrott till fängelse i två år och fyra månader. Enligt tingsrätten utgör det faktum att mannen är medlem i Wolftribe att vapnen innehafts i en miljö där risken fanns att de skulle användas i brottslighet.