Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gängledare åtalas för knarkgömma i garaget

Red Devilc MC är Hells Angels officiella supportergrupp.Foto: Polisen
I garaget fann polisen fem Harley Davidson-motorcyklar och 72 gram amfetamin.Foto: Polisen
I boningshuset var ett av rummen inrett med symboler, tavlor och andra föremål med Hells Angels och Red Devils märken.Foto: Polisen
I boningshuset var ett av rummen inrett med symboler, tavlor och andra föremål med Hells Angels och Red Devils märken.Foto: Polisen
I boningshuset var ett av rummen inrett med symboler, tavlor och andra föremål med Hells Angels och Red Devils märken.Foto: Polisen

En mångårig ledare för Hells Angels officiella supportergrupp Red Devils MC Göteborg åtalas för att ha haft flera påsar med amfetamin i mc-garaget.

Upptäckten gjordes i samband med att polisen sökte spår i mordutredningen kring 27-årige Anton.

– Inga kommentarer, säger mannen.

Det var den 11 september förra året som polisen genomförde en husrannsakan mot en fastighet i Kungsbacka som tillhör ledaren för Red Devils MC.

I garaget, där fem Harley Davidson-motorcyklar stod uppställda, fann polisen flera påsar med misstänkt narkotika. Nu åtalas fastighetens och garagets ägare, ledaren för Red Devils Gothenburg, för innehav av 72,4 gram amfetamin och ett halvt gram kokain.

Red Devils-ledaren: "Som socker"

I förhör erkänner den åtalade men kan inte låta bli att föra fram kritik mot narkotikans kvalitet.

– Det är min narkotika, det skulle vara amfetamin men det är skit, det är inte dugligt, säger han till polisen och fortsätter:

– Det är ingen krydda i det. Det var som socker.

Det är långt ifrån första gången som Hells Angels officiella supportergrupp Red Devils MC figurerar i narkotikasammanhang rörande just amfetamin i Västsverige.

• 2008 dömdes en då 48-årig medlem i Red Devils i Svenljunga för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Polisen hade följt en känd artist till klubblokalen och tog både säljaren och köparen på bar gärning då artisten köpte amfetamin inne i lokalerna.

• 2013 dömdes två män med anknytning till Red Devils för att ha överlämnat amfetamin till en man i Rollsbo industriområde. En av de dömda männen stod som ägare för det fartyg i Gullbergsvass som organisationen köpt som klubblokal.

• 2013 dömdes också en man med ledande position inom Red Devils i Halland efter att polisen funnit en revolver, amfetamin med tillhörande digitalvåg och redline-påsar i mannens hem. Vid en husrannsakan i klubblokalen hittades mer narkotika,

I det senaste fallet med beslagen hos ledaren för Red Devils MC Gothenburg noterar polisen att de också fann redline-påsar, plastpåsar som inte sällan används vid narkotikahantering för att dela upp partier inför försäljning.

Hells Angels-mannen: "En engångsföreteelse"

Mannen förklarar att han använder påsarna för att förvara brickor, muttrar och andra smådelar till sina motorcyklar. Och att han egentligen inte använder droger.

– Det var en engångsföreteelse för jag trodde att det skulle hjälpa mig. Jag var i en pressad situation med husrenoveringen. Men det var skräp, det var inget att ha. Det finns inget intresse att prova igen.

Mannen satt en tid också anhållen misstänkt för skyddande av brottsling i den stora mordutredningen. Vid husrannsakan fann polisen en mängd föremål med Hells Angels och Red Devils symboler. Enligt polisen har fastigheten under en tid då Red Devils MC Göteborg sökte en ny lokal använts som temporär lokal.

När GT når den åtalade vill denne inte kommentera det inträffade:

– Jag har inga kommentarer.