Foto: Anette Fredriksson
 Foto: Anette Fredriksson

Gänget nära slå ihjäl 61-åring - sex anhållna

Publicerad
Uppdaterad

Den 61-årige mannen blev näst intill ihjälslagen av ungdomsgänget.

Det möjliga motivet ska ha varit att han tillrättavisade pojkarna efter att de retat hans hund.

Sju pojkar hämtades in till förhör på onsdagen. Sex av dem har anhållits misstänkta för mordförsök.

Det var förra söndagen som den 61-årige mannen promenerade till Kortedala torg tillsammans med sin hund för att handla. Medan mannen var inne i butiken tros gänget ha retat hans hund. När mannen frågade vad de gjort ska de sju-åtta personerna ha gett sig på honom och överöst honom med slag och sparkar.

På onsdagen vårdades mannen fortfarande på sjukhus med livshotande skador.

– Han ligger i koma och har mycket, mycket allvarliga hjärnskador, säger Bertil Claesson, chef för polisenhet Nordost.

Det är i nuläget oklart om mannen kommer att klara sig.

Sju till förhör

Två unga män har tidigare suttit anhållna misstänkta för inblandning i den brutala misshandeln men släpptes senare på fri fot. På onsdagen hämtades dock ytterligare sju pojkar in till förhör. Alla är i yngre tonåren, i 15–16-årsåldern. En är under 15 år och har omhändertagits av de sociala myndigheterna, uppger TT.

Sex av dem anhölls senare.

Vad är brottsrubriceringen?

– Försök till mord, sa åklagare Carl-Henrik Andersson efter att tre av pojkarna hade anhållits.

Hur ställer de sig till anklagelserna?

– Det vill jag inte kommentera men de erkänner inte precis.

Vill ha fler tips

Polisen tror sig ha en bra bild av händelseförloppet, men vädjar om fler tips.

– Vi är alltid tacksamma för fler vittnesuppgifter. Har man gjort iakttagelser så blir vi jätteglada om man hör av sig till oss, säger Bertil Claesson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER