Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gamla Ullevi rivs - ny specialarena byggs

KLASSIKER GÅR I GRAVEN. I höst rivs Gamla Ullevi för att ge plats åt en ny fotbollsarena. Beslutet har hängt i luften länge, men nu är det enligt uppgift klart – och nästa vecka avslöjas planerna officiellt.
Foto: LENNART LENNART

GÖTEBORG. Det här blir sista säsongen för Gamla Ullevi.

I höst ska hela rasket rivas och 2007 kan en ny arena stå klar.

I början av nästa vecka kallar kommunen till presskonferens och meddelar att man ställer sig bakom planerna på den nya arenan.

I går kväll hade Alliansen sitt årsmöte. Styrelsen tog ställning till förslaget kring den nya arenan som är ritad och klar, uppger Göteborgs-Posten. Enligt tidningen ska det finnas plats för mellan 16 000 och 17000 åskådare. Att Gamla Ullevi rivs i höst innebär att alliansklubbarna i Göteborg flyttar tillbaka till Ullevi under nästa säsong. Det har varit mycket hemlighetsmakeri kring projektet. GP citerar Göran Johansson som säger: – Det är bara jag i kommunen som vet något om de här planerna. Och jag säger inget. Preliminärt kommer den nya arenan att kosta cirka 180 miljoner kronor. Underlaget – gräsmatta eller konstgräs – är en öppen fråga.

Ingen dialog

 Kommunalrådet Jan Hallberg (m) säger till GP att det är djupt beklagligt att det inte funnits någon som helst dialog i den här frågan. Något namn på den nya arenan har inte diskuterats ännu. Men en sak tycks vara klar. Den ska inte heta något med "Ullevi" i. – Det är det enda som är helt klart, säger Alliansens ordförande Lars Ranäng till GP. På frågan om det kan bli "Gunnar Gren arena" svarar Lars Ranäng: – Ja, det är ett namn som nämnts tidigare. Men Lars Ranäng vill inte föregripa den diskussionen. De tre alliansklubbarna IFK, Öis och Gais står bakom förslaget.