Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gamla Ullevi rivs - ny specialarena byggs

KLASSIKER GÅR I GRAVEN. I höst rivs Gamla Ullevi för att ge plats åt en ny fotbollsarena. Beslutet har hängt i luften länge, men nu är det enligt uppgift klart – och nästa vecka avslöjas planerna officiellt.
GÖTEBORG. Det här blir sista säsongen för Gamla Ullevi.
I höst ska hela rasket rivas och 2007 kan en ny arena stå klar.
I början av nästa vecka kallar kommunen till presskonferens och meddelar att man ställer sig bakom planerna på den nya arenan.
I går kväll hade Alliansen sitt årsmöte. Styrelsen tog ställning till förslaget kring den nya arenan som är ritad och klar, uppger Göteborgs-Posten. Enligt tidningen ska det finnas plats för mellan 16 000 och 17000 åskådare. Att Gamla Ullevi rivs i höst innebär att alliansklubbarna i Göteborg flyttar tillbaka till Ullevi under nästa säsong. Det har varit mycket hemlighetsmakeri kring projektet. GP citerar Göran Johansson som säger: – Det är bara jag i kommunen som vet något om de här planerna. Och jag säger inget. Preliminärt kommer den nya arenan att kosta cirka 180 miljoner kronor. Underlaget – gräsmatta eller konstgräs – är en öppen fråga.

Ingen dialog

Kommunalrådet Jan Hallberg (m) säger till GP att det är djupt beklagligt att det inte funnits någon som helst dialog i den här frågan. Något namn på den nya arenan har inte diskuterats ännu. Men en sak tycks vara klar. Den ska inte heta något med "Ullevi" i. – Det är det enda som är helt klart, säger Alliansens ordförande Lars Ranäng till GP. På frågan om det kan bli "Gunnar Gren arena" svarar Lars Ranäng: – Ja, det är ett namn som nämnts tidigare. Men Lars Ranäng vill inte föregripa den diskussionen. De tre alliansklubbarna IFK, Öis och Gais står bakom förslaget.