Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gallerian har tagits över av stökigt ungdomsgäng

Problemen i Galleria Trädgården i Varberg har eskalerat under hösten.
Foto: Galleria trädgården
Rickard Hiller, kommunpolis i Varberg
Foto: Polisen / Polisen

Problemen i Galleria Trädgården i Varberg har eskalerat under hösten.

Ungdomar skrämmer bort kunder genom att bråka och vandalisera. 

Skadegörelsen har kostat över 100 000 i reparationer bara sedan augusti.

Gallerian har anlitat fler väktare och installerat kameror – men vädjar till polisen om mer hjälp, rapporterar Hallands Nyheter.

Den nyligen renoverade galleria Trädgården har anlita fler väktare, satt upp övervakningskameror och tvingats reparera skadegörelse för över 100 000 kronor.

Men trots åtgärderna är problemet med stökiga ungdomar alltjämt eskalerande, säger Galleria Trädgårdens vd Göran Borg till Hallands Nyheter:

– Vi har väldiga problem med ungdomar som är här och ställer till förtret och förstör saker och ting. Jag fick ett mejl av en kund nyligen, en man i 60-årsåldern, som skrev att han inte ville gå hit längre på grund av stöket.

Dyra reparationer

Gallerian har tvingats sanera klotter, och reparera sönderslagna glasrutor och toaletter. Bara under hösten har reparationerna uppgått till över 100 000 kronor. Göran Borg upplever att polisen inte agerar, han säger att inget händer med polisanmälningarna.

Kommunpolisen Richard Hiller säger till HN att han känner igen vd:ns beskrivning och något som är ett känt problem för den lokala polisen.

– Jag förstår att man blir trött på det här. En del kunder kan störas. Skadegörelse, bråk och misshandel är naturligtvis aldrig okej och det är något vi jobbar hårt mot.

Uppmanar att anmäla

Göran Borg säger till HN att gallerian slutat polisanmäla alla incidenter – utan bara en liten del.

Enligt Richard Hiller så patrullerar polisen i gallerian så ofta man kan med hänsyn till andra arbetsuppgifter.

– Vi uppmanar gallerian att anmäla alla händelser. Annars har vi ingen möjlighet att utreda dem, säger han.