Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gaisgården är såld till tio privatpersoner

GÖTEBORG. Gaisgården är såld. Värvningen av Wanderson satte klubben i svår ekonomisk sits. Tio privatpersoner köper anläggningen för tolv miljoner kronor.

Det var på Gais medlemsmöte ordföranden Christer Wallin gick ut med nyheten att tio privatpersoner gemensamt har köpt Gaisgården för tolv miljoner kronor.

– Det är personer med starka Gaishjärtan, säger han till GP.

På Gais årsmöte i mars redovisade klubben en förlust på 8,3 miljoner kronor för 2011. Föreningen hade dessutom ett negativt kapital på över sex miljoner.

Svenska fotbollförbundet krävde att klubben skulle visa upp en handlingsplan för hur detta skulle lösas. Elitlicensen var i fara och det var även platsen i allsvenskan.

Lösningen blev att sälja Gaisgården.

– Gaisgården värderades för fyra år sedan till tio och en halv miljon kronor av Swedbank och sedan dess har vi investerat ett par miljoner, Wallin till GP:

Gais kommer att stå för drift och underhåll av anläggningen. Det finns dessutom en återköpsklausul på tolv miljoner kronor.