Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gabriel Holmdahl, 20, kan ha blivit mördad

Polisen misstänker att Gabriel Holmdahl, 20, blev mördad.

I tisdags hittades småbarnspappan, som varit försvunnen i en månad, avliden i ett skogsområde i Lidköping.

Nu har en förundersökning om mord inletts då obduktionen visat på skador som kan ha förorsakats av någon annan.

Det var den 14 augusti som småbarnspappan Gabriel Holmdahl, 20, senast sågs i livet. Då lämnar han den lägenhet där han för tillfället bor med några kamrater.

På vägen från lägenheten möter han en kvinnlig bekant. De två växlar några ord vid Birgers konfektyraffär på Skaragatan 15, sedan fortsätter Gabriel Holmdahl i riktning mot Lidl på Rörstrandsgatan 4.

Några timmar tidigare har han besökt gallerian Särnmarkshuset med ett par kompisar, men efter samtalet med den kvinnliga bekanta är Gabriel Holmsund spårlöst försvunnen.

– Vi har varit tillsammans i fem år och Gabriel har aldrig varit borta tidigare utan att höra av sig. Det har väl hänt att han varit borta en fyra, fem dagar men då har alltid någon vetat vart han varit, säger flickvännen till GT den 24 augusti.

"Visar tecken på skador"

I tisdags hittades en avliden person i ett skogsområde vid Stubbehagen i Lidköping, kopplingarna mellan den försvunne Gabriel Holmdahl och den döde började genast att florera. Och kopplingarna visade sig vara sanna.

På torsdagen meddelar polisen att det är Gabriel Holmdahl som mött sitt öde och på fredagen levereras beskedet att 20-åringen kan ha mördats.

Misstankarna har uppkommit efter obduktionen.

– Själva obduktionen visar tecken på skador som kan ha förorsakats av någon annan person, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

– Detta leder till att vi inleder en förundersökning och då börjar man med en utredning om mord, det är det normala så att säga när en människa är död.

I övrigt är polisen mycket förtegna om vad som fått misstankarna om mord att ta fyr. Länskriminalen i Skövde uppger att ny information i fallet kommer att komma tidigast på måndag.

Vad som hände den där onsdagen i augusti på Skaragatan efter att Gabriel Holmdahl pratat med sin kvinnliga bekant är fortfarande ett mysterium.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!