Gabriel Holmdahl, 20, kan ha blivit mördad

Publicerad

Polisen misstänker att Gabriel Holmdahl, 20, blev mördad.

I tisdags hittades småbarnspappan, som varit försvunnen i en månad, avliden i ett skogsområde i Lidköping.

Nu har en förundersökning om mord inletts då obduktionen visat på skador som kan ha förorsakats av någon annan.

Det var den 14 augusti som småbarnspappan Gabriel Holmdahl, 20, senast sågs i livet. Då lämnar han den lägenhet där han för tillfället bor med några kamrater.

På vägen från lägenheten möter han en kvinnlig bekant. De två växlar några ord vid Birgers konfektyraffär på Skaragatan 15, sedan fortsätter Gabriel Holmdahl i riktning mot Lidl på Rörstrandsgatan 4.

Några timmar tidigare har han besökt gallerian Särnmarkshuset med ett par kompisar, men efter samtalet med den kvinnliga bekanta är Gabriel Holmsund spårlöst försvunnen.

– Vi har varit tillsammans i fem år och Gabriel har aldrig varit borta tidigare utan att höra av sig. Det har väl hänt att han varit borta en fyra, fem dagar men då har alltid någon vetat vart han varit, säger flickvännen till GT den 24 augusti.

"Visar tecken på skador"

I tisdags hittades en avliden person i ett skogsområde vid Stubbehagen i Lidköping, kopplingarna mellan den försvunne Gabriel Holmdahl och den döde började genast att florera. Och kopplingarna visade sig vara sanna.

På torsdagen meddelar polisen att det är Gabriel Holmdahl som mött sitt öde och på fredagen levereras beskedet att 20-åringen kan ha mördats.

Misstankarna har uppkommit efter obduktionen.

– Själva obduktionen visar tecken på skador som kan ha förorsakats av någon annan person, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

– Detta leder till att vi inleder en förundersökning och då börjar man med en utredning om mord, det är det normala så att säga när en människa är död.

I övrigt är polisen mycket förtegna om vad som fått misstankarna om mord att ta fyr. Länskriminalen i Skövde uppger att ny information i fallet kommer att komma tidigast på måndag.

Vad som hände den där onsdagen i augusti på Skaragatan efter att Gabriel Holmdahl pratat med sin kvinnliga bekant är fortfarande ett mysterium.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER