Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gabriel, 20, hedrades av hundratals vänner

Till minne. Blommor, ljus, nallebjörnar och porträtt lades till minne av den döde Gabriel Holmdahl. Foto: Robin Aron

LIDKÖPING. Ett drygt hundratal personer samlades vid fyndplatsen för att hedra minnet av Gabriel Holmdahl, 20 som hittades död förra veckan.

Polisen misstänker att han kan ha blivit mördad.

- Han var den bästa kompis man kan tänka sig, nästan alltid glad och ställde upp vilken tid som helst på dygnet för den som behövde, säger gode vännen Alexander Magnusson.

I gråmulet höstväder tändes på söndagseftermiddagen mängder med ljus, personliga hälsningar och en rad olika minnessaker placerades vid en provisorisk minneslund till minne av Gabriel.

- Det här känns allt igenom fel, att en ung småbarnsfar inte fortsätter att leva, säger Anders Kjellqvist, präst i Lidköpings Stift.

Det var den 14 september som Gabriel Holmdahl försvann från sitt hem. Och efter att bland annat Missing people sökt honom med hjälp av 300 frivilliga, hittades han död i en skogsdunge i Lidköping i tisdags.

Polisen har inlett en förundersökning om mord, eftersom obduktionen visat på skador som kan ha förorsakats av någon annan.

Det var också Missing people som tog ansvaret för att arrangera minnesstunden.

De närmaste släktingarna, bland annat två bröder, en syster och Gabriels sambo med deras son Viggo, tio månader, knäböjde vid de tända ljusen och fick en stund för sig själva.

Spelade upp Gabriels sång

När de sedan lät Gabriels egen stämma ljuda, en inspelning där han själv både sjunger och spelar gitarr till egenkomponerade "Lögner och svek" var det knäpptyst i församlingen.

- Ofattbart att han är borta. Vi har trivts ihop och umgåtts under hela vår uppväxt. Vi har gjort det mesta tillsammans - och samtidigt. Som att det bara är två veckors åldersskillnad mellan vår dotter Linnéa och deras son Viggo, förklarar Andreas Larsson, en av flera vänner som sörjde vid de många ljusen.

Många poängterar att Gabriel Holmdahl ställde upp för sina kompisar.

- Om det så var mitt i natten visste jag att han skulle komma ifall jag ringde. Vi har gått igenom en hel del tillsammans och visste att vi kunde lita på varandra, säger kompisen Alexander Magnusson.

Sörja och stötta varandra"

Efter musiken tar prästen Anders Kjellqvist till orda:

- Det här känns alldeles fel. Och då är det rätt att ordna den här minnesstunden för att sörja och stötta varandra. För det är också rätt att hjälpa och behöva varandra.

Så fick prästen Anders Kjellqvist alla närvarande att hålla varandras händer i en enda lång ring kring de tända ljusen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!