Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyrverkeripjäs avfyrades – orsakade brand i villa

Mitt i natten vaknade en familj i Trollhättan av en hög smäll vid huset – och upptäckte att det brann i uterummet.

– Vi fick bryta upp golvet, säger Peter Gustafsson vid räddningstjänsten.

Enligt polisen var det sannolikt en fyrverkeripjäs som orsakade branden och i anslutning till villan hittades tändstickor.

Vid klockan två under natten mot nyårsaftonen larmades polis, ambulans och räddningstjänst ut till en brand i ett hus i Trollhättan.

"Med största sannolikhet är det en fyrverkeripjäs som orsakat branden", skriver polisen på sin hemsida.

Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, förklarar:

– Någon har hört någon form av ett visslande ljud och sedan smällen, som familjen vaknade av. Så det är ingen granat eller banger, utan vår arbetshypotes är att det var en fyrverkeripjäs.

Brand i uterummet

När familjen vaknat av smällen märkte de att det brann i uterummet.

– Han som bodde där använde pulversläckaren och hade själv släckt, men vi kom dit brann det fortfarande i golvet. Vi fick bryta upp det, säger Peter Gustafsson vid räddningstjänsten Norra Älvsborg.

Vid platsen hittades det tändstickor som polisen tagit hand om för att försöka hitta spår efter de som fyrade av fyrverkeripjäsen.

– Det hade kunnat sluta riktigt illa. Det var två personer som syntes springa därifrån, säger Thomas Fuxborg.

Händelsen rubriceras som misstänkt mordbrand. Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada. Någon känd hotbild mot familjen i det aktuella huset finns inte.