Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fyrlingarna ska ta över miljardimperiet Benders

Stall och Stuteri Palema ingår också i Benders- koncernen. Här är Ove och Karl-Erik Bender i träningsstallet med hästen Fredric Palema, redo att starta i kvällens lopp på Axvall. Foto: HENRIK JANSSON
Ove Bender, vd och koncernchef för Benders. Han och systern Helen Bender äger 28 procent vardera i familjeföretaget som i övrigt ägs av deras totalt åtta barn samt av grundaren Karl-Erik Bender. Foto: HENRIK JANSSON

EDSVÄRA. Familjen Bender har blivit miljardärer på takpannor.

Vd:n Ove Benders 28-åriga fyrlingar står redo att en dag ta över en stor del av familjeimperiet.

Nu berättar en av Sveriges doldismiljardärer, med travanläggning i Florida och eget jetplan, om framgångssagan och barnens framtid i företaget.

– På ultraljudet såg vi först bara tre. Det var naturligtvis en stor överraskning. Den fjärde dök upp när det bara var några veckor kvar, säger Ove Bender.

Expressen premium

Starta Premium direkt
– första månaden är gratis

Premium är en digital prenumeration. Läs utan kostnad i en månad, därefter 69 kr/mån. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online när du vill.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.