Fyrhjuling kraschade in i husvägg – två till sjukhus

Publicerad

En fyrhjuling har kraschat rakt in i en husvägg i Åmåls kommun.

Två personer, en man och en kvinna i 20-årsåldern, har förts till sjukhus.

– Det var mannen som körde, han misstänks för rattfylleri, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Det var under natten mot söndagen som larmet om olyckan kom in till polisen via SOS Alarm. 

– På E45 har en fyrhjulig motorcykel kört in i en husvägg där och det är två personer skadade, säger Peter Adlersson.

Personerna, en man och en kvinna i 20-årsåldern fördes båda till sjukhus.

Misstänkt rattfylleri

– Han är förd till NÄL och hon är förd till sjukhuset i Karlstad. Skadeläget är för oss oklart, säger Adlersson.

Mannen, som körde fyrhjulingen, misstänks för rattfylleri.

– Vi har tagit ett blodprov på honom, säger Peter Adlersson.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER