Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åklagaren: 14-åring kidnappad från skola

Två av de misstänkta tillsammans med bland annat offret.Foto: Polisen
Här inträffade misshandeln, vittnar pojken om i förhör.Foto: Polisen

En 14-årig pojke ska ha kidnappats från en högstadieskola i Göteborgsområdet.

Fyra unga män misstänks ha tagit med honom till en skog – där pojken blev slagen och sparkad i upp till en halvtimme.

Den förmodade motivet: Han finns på en bild tillsammans med två tjejer.

– Jag påstår att det definitivt är hedersrelaterat, säger åklagaren Mats Ihlbom.

I slutet av januari i år ska en 14-årige pojke som vanligt ha varit i skolan i Göteborgsområdet. Plötsligt kom fyra unga män in i skolan.

– De åkte från en del av Göteborgsområdet till en annan och plockade med sig en 14-årig målsägande. De trampade in på skolan och hämtade honom, precis innan en lektion skulle börja, säger åklagaren Mats Ihlbom.

 

LÄS MER: Fyra misstänks för kidnappning vid grundskola

 

Pojken ska ha blivit tvingad att följa med männen i bilen.

– De tar med sig pojken till en skog och spöar på honom ganska ordentligt. De slår honom och när han trillar tar de upp honom och sparkar honom. Sedan fortsätter det när han ligger ner. Som jag förstått det så matar de inte slag och så, utan det tar en stund. Det är lite oklart, men det kan ha tagit upp till en halvtimme, säger åklagaren Mats Ihblom.

Åklagaren Mats Ihlbom.Foto: HENRIK JANSSON

Hedersrelaterat motiv

Enligt åtalet ska de också ha spottat och stampat på pojken. Efteråt ska de tvättat av honom och satt honom på en spårvagn.

Pojken behövde uppsöka sjukhus och motivet tros vara hedersrelaterat.

– Det finns en bild på pojken tillsammans med två kvinnliga släktingar till två av de misstänkta. Det är en helt oskyldig bild. Han har varit på ett kafé och fikat med dem.

De unga männen åtalas vid Göteborgs tingsrätt.Foto: ANDERS YLANDER

De fyra unga männen åtalas nu för människorov. Tre av dem åtalas också för grov misshandel och övergrepp i rättssak. Samtliga nekar till brott.

– En av de misstänkta har berättat allt i detalj och medgett allt, men har en konstig förklaring kring sin egen delaktighet. För de tre andra är det "inga kommentarer" som gäller.