Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rån mot fyra personer – gärningsmännen flydde

Under natten mot söndag inträffade fyra rån i de centrala delarna av Göteborg.Foto: Google Maps

Under natten mot lördag inträffade fyra rån och ett rånförsök i centrala Göteborg.

Och under natten mot söndag utsattes ett sällskap på fyra personer av två rånare i Kungsparken.

Vid halv fyra-tiden under natten mot söndag larmades polis ut till Kungsparken vid Stora teatern. Där, mitt i centrala Göteborg, hade en person blivit rånad.

– Den som ringde upp hade blivit av med mobiltelefon och halskedja, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i Göteborg.

Polisen ryckte ut.

”På plats visar det sig att det är fyra personer som under en kortare tid blivit rånade i samma område”, skriver polisen på sin hemsida.

Jenny Widén utvecklar:

– Det måste ha varit polisen på plats som tagit upp anmälningar.

För Göteborgs-Posten berättar hon senare på förmiddagen att det handlade om ett råntillfälle med fyra målsägande. Att två gärningsmän kom fram till sällskapet på fyra personer och ryckt av halskedjan från en av dem.

–Det är fyra personer som blivit utsatta av två gärningsmän, säger Jenny Widén.

I samband med rånet uppstod ett bråk, dock uppges ingen ha kommit till skada. Inte heller har någon gripits.

Jenny Widén, polisens presstalesperson.Foto: THOMAS JOHANSSON/TT

Flera rån i Göteborg i helgen

Under de två nätter som gått har det totalt inträffat flera rån de centrala delarna av Göteborg. Dels det här, dels fyra rån och ett rånförsök som skedde natten mot lördag.

Då inträffade alla fem dåden inom en tidsperiod på fem timmar, mellan midnatt och strax efter klockan fem på morgonen i Masthugget och Vasastan samt på Tredje långgatan, Avenyn och Korsgatan.

Vid flera av de tillfällena var gärningsmännen maskerade och bar kniv och vid två fick offren syn på pistolliknande föremål.

Tidigare i veckan ägde ett annat, brutalt, rån rum i Landala. En tonåring blev överfallen av ett gäng på tio personer i ett garage och rånad på allt han bar bortsett kalsongerna. Han fick dessutom hela eller delar av sitt öra avskuret.

– Rånet sticker ut och är fulare än vanligt, konstaterade Morten Gunneng, polisens vakthavande befäl, då.