Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fyra omhäktas för midsommarmord

En man i 60-årsåldern hittades död i Hässleholmen i Borås på midsommar och polisen misstänker att han har blivit mördad.

Fyra personer har sedan tidigare suttit häktade, misstänkt för att ha bragt mannen om livet.

Nu begär åklagaren att de ska omhäktas, skriver BT.

Under den tidiga midsommaraftonsmorgonen åkte polisen till mannens lägenhet i Hässleholmen i Borås, efter att bekanta till honom larmat om att det inte gått att nå honom på ett tag.

När polisen undersökte bostaden anträffade man mannen, som var i 60-årsåldern, död på platsen.

– Det fanns omständigheter i lägenheten som gjorde att brott inte kunde uteslutas. Därför är en förundersökning om mord inledd, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, i samband med händelsen.

Fyra personer är misstänkta för mord

I början av juli gjorde polisen ett genombrott i mordutredningen och fyra personer kunde gripas och anhållas, misstänkta för att ha bragt mannen om livet.

Dagen därpå häktades samtliga personer.

Under fredagen denna vecka går den två veckor långa häktningsperiod ut, något som gjorde att åklagare Andreas Ekengren under onsdagen begärde de att de misstänkta personerna skulle omhäktas.

I sin begäran, som BT tagit del av, skriver Ekengren att han önskar mer tid, bland annat eftersom han anser att det behöver hållas fler förhör med visstänkta och vittnen. Dessutom har man inte hunnit färdigt med analysen av de tekniska fynden, menar han.

De fyra misstänkta är alla kända av polisen sen tidigare och samtliga nekar till brott.