Fyra anlagda bränder i trappuppgångar

Publicerad

På lördagskvällen har räddningstjänsten i Lysekil varit ute på fyra bränder i fyra olika flerfamiljshus i Lysekil.

– Det har varit i mindre omfattning men en del rökutveckling, säger Mikael Gard vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Bränderna har varit under en tidsperiod på ungefär en och en halv timme och ska ha varit anlagda.

Räddningstjänsten har under kvällen varit ute vid fyra olika flerfamiljshus i samma område i Lysekil.

– Det har varit på samma sätt i fyra olika trappuppgångar, säger Mikael Gard vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

Ingen av bränderna har varit omfattande men det har varit rökutveckling i fastigheterna.

Två av bränderna har startat i hissar och de två andra på golven i trapphusen. Samtliga av bränderna har startat inom loppet av ungefär en och en halv timme. 

Någon eller några har eldat på tidningar, uppger polisen. 

– Det har varit mycket rök och det har varit obehagligt för de som bor där. Vi har ventilerat ut röken. Det är otrevliga händelser, säger Gard. 

Polisen har varit på plats.

– Vi har upprättat anmälningar om skadegörelse genom brand, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen. 

Ingen har kommit till skada i samband med bränderna. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER