Fyra bilar i stor krock – fyra till sjukhus

Publicerad

En masskrock har inträffat på Gamlestadsvägen i Göteborg – fyra personer har förts till sjukhus.

– Det är fyra bilar som ska var inblandade i en olycka, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Region Väst.

Räddningstjänsten har fått klippa upp en av bilarna.

Larmet kom till polisen strax efter klockan halv två. Fyra bilar ska ha varit inblandade i olyckan som inträffade på Gamlestadsvägen i Göteborg.

– Vi har fått klippa upp en av bilarna för att kunna göra en säker uttagning, säger larm- och ledningsoperatören på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Fyra till sjukhus

Inledningsvis var det oklart hur många som fått föras till sjukhus till följd av olyckan.

– Det handlar om minst två personer som är avförda med ambulans. Men det är ambulanser kvar på platsen också, meddelar operatören på SOS Alarm.

En och en halv timme senare stod det klart att fyra personer förts till Sahlgrenska med nacksmärtor.

– Vi har tagit emot tre patienter så den fjärde kan vara en anhörig. Det är två kvinnor i 20-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern. Alla bedöms som lindrigt skadade, säger Robert Sjölund vid Sahlgrenskas pressjour.

Sandra Divinyi
Sandra Divinyi
Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER