Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fyra anhållna för halsbandsryckning

Fyra personer har anhållits efter att en man i 70-årsåldern fått sin halskedja avryckt i Göteborg.

En man i 70-årsåldern befann sig på Frölunda Torg när en yngre man började dansa närgånget runt honom. Sekunderna senare ryckte den yngre mannen av en halskedja. 

Mannen i 70-årsåldern upptäckte dock stöldförsöket och kunde återta kedja och larma polis. 

Under onsdagseftermiddagen kunde fem personer gripas misstänkta för brottet. Halsbandsryckaren och ytterligare fyra personer kunde identifieras med hjälp av övervakningskameror och greps sedan i närområdet till Frölunda Torg. 

”Flera brott med liknande modus”

Fyra av de fem personerna har nu anhållits av åklagare misstänkta för grov stöld. Den femte är minderårig och har omhändertagits av annan myndighet, meddelar polisen. 

Brottet är bara ett i ledet av flera liknande händelser som skett i Göteborg under de senaste dagarna. De har främst varit inriktade mot äldre och tidigare under morgonen utsattes även en äldre kvinna för en halsbandsryckning

– Signalement och tillvägagångssätt överensstämmer med andra anmälningar om halsbandsryckningar som vi fått in i Göteborgsområdet. Vi undersöker nu om de misstänkta kan knytas till fler brott. Vår uppfattning är dock att det är ett flertal olika konstellationer som för tillfället genomför brott med liknande modus i Göteborg, säger Christian Nylén biträdande lokalpolisområdeschef i Storgöteborg syd.

Polisen vill att alla som har upplysningar gällande liknande brott ska höra av sig till polisen på telefonnumret 114 14. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!