Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fylleristens förlåt till polisen efter blöt natt

Här är brevet som gör poliserna på intaget i Göteborg glada.
Foto: Polisen
Polishuset i Göteborg.
Foto: Leif Gustafsson

Det blir inte alltid som man har tänkt sig!

Den här överförfriskade personen fick spendera en natt i fyllecellen – och skickade dagen efter blommor och tackbrev till polisen.

"Förlåt att ni behövde se till mig i natt", skriver den något nyktrare avsändaren dagen efter.

Ibland blir det för mycket av det goda – och då kan man få nyktra till hos polisen i en fyllecell. Just det ödet mötte en person som togs in till personintaget i Göteborg i helgen.

Men uppenbarligen känner sig personen nöjd med bemötandet från polisen. Dagen efter skickade den något nyktrare människan nämligen blommor och tackbrev till personintaget i Göteborg.

"Tack för att ni gör ert jobb och ser till en när man inte kan göra det själv. Och förlåt att ni behövde se till mig i natt", skriver personen i det glada brevet – som också berömmer polisernas bemötande.

En humörhöjare

Blommorna står nu hos poliserna – som ser det hela som en humörhöjare.

– Tyvärr vet jag inte vem det är ifrån, det stod här när vi kom till vårt skift i dag. Men det är ett mysigt brev, plötsligt händer det att man får sådana, skrattar Maria Dahlberg, polisinspektör på personintaget.

Hon berättar att de som tas in till fyllecellen ofta är aggressiva och arga över att behöva spendera natten där. Därför är det uppfriskande när sådant här sker.

– De som tas in är oftare arga och så där, än åt andra hållet. Men det som händer när man tas in är att de får sova ruset av sig, det är inte jättelyxigt utan rätt spartanskt. Ett rum där de kan dricka vatten och om de ropar och vill ha hjälp så finns våra vakthavande konstaplar till hands för att prata med personen och finnas där, fortsätter Maria Dahlberg.

"Jättetrevligt och roligt"

Något brott gör man sig inte skyldig till om man hamnar i fyllecellen. Att polisen efteråt får tackbrev efter en vistelse där är dock inte så vanligt...

– Vi tycker det är jättetrevligt och roligt. Det ökar också benägenheten att hålla den professionella nivån som poliserna och vakthavande konstaplar håller här. Det visar att man bryr sig om personerna som kommer in. Vi får faktiskt oftare ros än ris och det är alltid roligare så klart, säger Maria Dahlberg.

Så här står det i brevet:

HALLOJ POLISEN! :-)

Tack för att ni gör ert jobb och ser till en när man inte kan göra det själv. Och förlåt att ni behövde se till mig i natt. Ska aldrig hända igen, ni är grymma. :-)

Ha det gött och tack för hjälpen.

MVH, fyllecellen.........