Foto: Torbjorn Axelsson WESTY Foto
 Foto: Torbjorn Axelsson WESTY Foto

En person död efter villabrand

Publicerad

Räddningstjänsten bekämpade på lördagskvällen en fullt utvecklad villabrand i Vara kommun.

En man hittades sedan avliden i villan.

– Hans anhöriga är underrättade, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen har spärrat av platsen för att genomföra en teknisk undersökning. 

Larmet om den kraftiga villabranden kom strax efter klockan 18 i går kväll. Branden har enligt räddningstjänsten startat på vinden.

– När den första styrkan kom till platsen var den mer eller mindre övertänd, säger Dennis Brännehed, styrkeledare vid räddningstjänsten i Västra Skaraborg.

Man hittades död

Polisen var på plats med en patrull.

– Räddningstjänsten arbetar på platsen och vi biträder dem. Vi kan inte vidta några polisiära åtgärder förrän räddningstjänsten är klar, sa Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, strax efter larmet. 

Räddningstjänsten befarade tidigt att en person fanns kvar i villan.

– Det var två personer där från början och en av dem har tagit sig ut, sa Dennis Brännehed, under kvällen.

Personen, en man, hittades sedan avliden inne i villan.

– Hans anhöriga är underrättade, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Eftersom villan var övertänd var räddningstjänsten tvungna att först koncentrera sig på släckningsarbetet innan de kunde genomföra rökdykning.

Spärrat av platsen

Tre deltidsstationer åkte också till platsen för att hjälpa till med släckningsarbetet. 

– Vi hade tre olika stationer på platsen med tre släckbilar och två tankbilar, säger Dennis Brännehed, styrkeledare vid räddningstjänsten i Västra Skaraborg.

Polisen har efter branden spärrat av platsen för att genomföra en teknisk undersökning.

Det är oklart vad som orsakat branden. 

 

Följ utvecklingen i GT:s nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER