Branden är svårsläckt uppger räddningstjänsten Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Branden är svårsläckt uppger räddningstjänsten  Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Svårsläckt brand i villa: "Totalskada"

Publicerad

En villa i Trollhättan stod i brand under onsdagskvällen. Enligt räddningstjänsten var branden svårsläckt . 

– 12 brandmän är på plats för att göra allt för att inledningsvis dämpa branden och sedan släcka den, säger Peter Grönros, inre befäl på räddningstjänsten.

Sent på kvällen uppmanade räddningstjänsten de boende i området att stänga fönster och ventiler med anledning av den kraftiga rökutvecklingen. 

Larmet om branden kom 19.15 på onsdagskvällen.

Det handlade om en fullt utvecklad villabrand.

– Det brinner både invändigt och utvändigt, sa Peter Grönros, inre befäl vid räddningstjänsten i Norra Älvsborg, strax efter larmet.

Strax innan 22 meddelade räddningstjänsten att de uppmanar allmänheten som bor i närheten att stänga fönster och ventiler.

– Det är massiv rökutveckling i kvarteret, säger Grönros.

Det är oklart hur branden startade eller var i villan den startade. Två styrkor är på plats: dels från Trollhättan, dels från Vänersborg.

Fullt utvecklad brand

– 12 brandmän är på plats för att göra allt för att inledningsvis dämpa branden och sedan släcka den.

Enligt de initiala uppgifterna ska ingen ha skadats i samband med branden.

– Ingen människa är rapporterad skada, säger Peter Grönros.

Enligt räddningstjänsten är branden mycket svårsläckt och vid 23.30-tiden var inte branden under kontroll. 

– Vi har begränsat den till huset, men den är mycket svår att få stopp på. Det kommer säkerligen att brinna hela natten, säger Grönros och fortsätter:

– Det är en totalskada på villan och vi är väldigt försiktiga för att det inte ska flyga gnistor och ska sprida sig till några andra byggnader. 

Polisen misstänker inget brott i samband med branden.

På torsdagsmorgonen, vid klockan halv åtta, höll räddningstjänsten på att avveckla sin insats. 

– Vi har haft bevakning under natten. Nu de sista timmarna har det inte brunnit något. Det kommer att växlas av nu, säger Peter Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten i Trollhättan. 

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android. 

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER