Brand rasade i flerfamiljshus

Publicerad

Det har brunnit i en lägenhet i Gårdsten i Göteborg på onsdagsförmiddagen. 

Två barn var ensamma hemma och fick hjälpas ut av räddningstjänsten.

– Vi håller rökdykning. Branden är full utvecklad, förklarade inledningsvis Mats Gränsmark, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Larmet om branden kom strax före klockan 10 på onsdagsförmiddagen.

Det är en lägenhet i Gårdsten i Angered i Göteborg som brunnit.

– Branden är fullt utvecklad och trapphuset är rökfyllt, konstaterade inledningsvis Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten på plats med rökdykare

Räddningstjänsten är på plats med sex enheter plus ledningsenhet. Rökdykning har pågått i lägenheten som ska ligga på bottenvåningen.

Två barn var ensamma i lägenheten och hjälptes ut av räddningstjänsten. De hade lättare rökskador men behövde inte åka med till sjukhus.

– En lägenhet evakueras, men i övrigt är det bättre att boende stannar i sina lägenheter eftersom det är rök i trapphuset. Det är ett betonghus med brandceller, förklarade Mats Gränsmark.

Branden började i köket

Vid kvart i elva på förmiddagen hade räddningstjänsten släckt branden som ska ha börjat i köket.

– Vi har rökspridning i tre lägenheter förutom i brandlägenheten. Vi tar nu hand om röken och vädrar ut den, samt efterkontrollerar så att det inte spridit sig via fläktsystemet, säger Mats Gränsmark.

Det är oklart vad som orsakat branden. Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER