Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyra barn räddades ur brinnande lägenhet

Det brinner i ett flerfamiljshus i Melleruds kommun.

– Första bilen är precis framme. Det verkar handla om en fullt utvecklad brand, uppger Peter Grönros, inre befäl vid räddningstjänsten i Norra Älvsborg.

Första räddningsmannen på plats hjälpte fyra barn ut ur en brinnande lägenhet.

Larmet gick klockan 18.15.

– Det ska handla om en tvåvåningsbyggnad med minst två lägenheter. Enligt första rapporten ska alla vara ute ur huset, säger Grönros.

Tre stationer är larmade till branden, en av dem har precis anlänt klockan 18.25. Fordonen från Brålanda och Åsensbruk är på väg. Två ambulanser är också larmade till branden i Mellerud.

PÅ SOS Alarm uppger man att också ambulans är framme vi brandplatsen klockan 18.35.

Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, uppger klockan 18.40:

– Branden ska vara fullt utvecklad, skadeläget är oklart. Vi är på väg till brandplatsen.

Fyra barn räddades

Strax före klockan 19 berättar Peter Grönros:

– Branden är släckt, det har gått bra. Men det var viss dramatik initialt. Befälet i Mellerud var först på plats och han fick hjälpa fyra barn ut ur en brinnande lägenhet.

De drabbade, det handlar om ungefär 20 personer totalt, har evakuerats till en närliggande byggnad och får hjälp av räddningsmännen.

– Också polisen är på plats nu och hjälper de drabbade. Ingen ska ha skadats på något sätt, men de behöver stöttning, berättar Grönros.

Man vet inte vad som orsakat branden.

– Det blir en sak för polisen att reda ut, säger Peter Grönros.

Johan Josarp vid polisen säger att brandorsaken verkar vara att man haft något på spisen som fattat eld.

– En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad. Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning. Ingen person skadades.