Fullt i polisens fylleceller i natt: "Vi fick släppa ut folk"

Publicerad

Under natten mot söndagen omhändertogs ett stort antal personer för fylleri i Värmland.

Så pass många att polisen var tvungna att släppa ut omhändertagna för att få plats med nya, skriver Värmlands Folkblad.

– Det har helt klart varit mer fylla och stök än vanligt, säger Stefan Sundberg, stationsbefäl vid polisen i Karlstad, till tidningen.

Det var en stökig natt på sina håll i Värmland.

Runt 20 personer omhändertogs enligt LOB, berättar Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

– Det har varit fullt i natt, säger han.

"Fick släppa ut folk"

Det var så pass många som omhändertogs att polisen var tvungna att släppa ut personer för att få plats.

– Vi fick släppa ut folk under natten för att ge plats åt nya omhändertagna, säger Stefan Sundberg, stationsbefäl vid polisen i Karlstad, till Värmlands Folkblad.

VF skriver att det var stökigt främst i Karlstad, Arvika och Filipstad. 

– I Arvika var det någon avslutning på Olssons Brygga, i Filipstad pågick ju Oxhälja och i Karlstad en hel del studentfiranden på olika håll, säger Stefan Sundberg, till tidningen.

Under natten rapporterades ett fall av misshandel in, en person har anhållits.

En person misstänks för rattfylla sedan denne kört in i en annan personbil bakifrån och blåste positivt i polisens instrument. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER