Fullsatt linjebuss i kollison med personbil

Publicerad

En fullsatt linjebuss kolliderade med en personbil i Jönköping mitt i onsdagseftermiddagens rusningstrafik.

Inga ska ha skadats vid olyckan, uppger SOS Alarm.

Larmet kom till räddningstjänsten i Jönköping klockan 16.45.

En kollision mellan en linjebuss, som enligt larmet var fullsatt, och en personbil hade inträffat i Jordbrorondellen.

– Det gick efter omständigheterna väl. Ingen ska ha skadats. Bussen kunde köra vidare ganska snart, uppger man från SOS Alarm.

I bilen satt fyra personer. Enligt uppgifter ska inte heller någon av dessa ha skadats fysiskt. Bilen blev upptryckt mot ett vägräcke.

Initialt blev det stopp i rusningstrafiken men klockan 17.30 är räddningstjänst klara på plats, uppger man i ett pressmeddelande. 

Också polis larmades till olycksplatsen. Man skriver på sin hemsida att personbilen behövde bärgas och tillägger att det inte finns någon misstanke om brott i samband med olyckan.

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER