Det blev totalstopp på vägen efter att en berusad man dragit ner 100 meter vajer med sin bil. Foto: / David Harseth/Dagsmedia.se/60892
Det blev totalstopp på vägen efter att en berusad man dragit ner 100 meter vajer med sin bil. Foto: / David Harseth/Dagsmedia.se/60892

Full bilist drog ner hundra meter vajer

Publicerad

En berusad man i 25-årsåldern fördes sent på måndagskvällen till sjukhus efter en olycka i Karlstad.

Mannen körde ner 100 meter vajerräcke i samband med kraschen.

– Det är en ren slump att ingen annan kom till skada. Det här kunde ha gått riktigt illa, säger Christer Magnusson, vakthavande befäl vid Karlstadspolisen.

Olyckan ledde till totalstopp i trafiken.

Polisen fick larmet om olyckan klockan 22.45 på måndagskvällen efter att en kvinna ringt till SOS Alarm. Kraschen inträffade på riksväg 61 i Karlstad.

– Mannen körde ner hundra meter vajerräcke. Han fördes till sjukhus med lindriga skador, säger Christer Magnusson.

"Totalstopp"

I samband med polisinsatsen fick mannen genomgå ett alkoholtest.

– Han har blåst positivt, konstaterar Magnusson.

Olyckan orsakade stopp i trafiken och vid 23.30 hade beslut fattats om att olycksbilen skulle bärgas från platsen.

– Det är totalstopp på vägen i södergående riktning så bilen måste flyttas för att trafiken ska kunna komma i gång igen. Det är en enfilig väg, säger Värmlandspolisens Christer Magnusson.

Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER