På skärtorsdagen gick information från polisen ut till grannsamverkansgrupperna i polisområde Syd i Göteborg.
Dessutom lades en varning ut på polisens Facebook-sida där de räknar med en höjd frekvens av inbrott under påskhelgen och den kommande veckan.
En inbrottsliga från Central-Europa är på väg mot de södra delarna av Göteborg och kan slå till under påskhelgen, då många personer är bortesta, enligt polisens underrättelseinformation.
Göteborgs-Posten skriver att ligan ligger bakom 300 inbrott – bara under förra året.

Går ut med information
Dan Windt, chef för lokalpolisområde Syd berättar för GP att personerna i så fall kommer att köra tysklandsregistrerade bilar. Polisen har också gått ut med informationen att personerna som ingår i ligan även kan råna butiker.
– Vi vill se till att de inte begår inbrott här. Och vi försöker coacha medborgarna vad de ska vara extra vaksamma på, säger Dan Windt, till tidningen.
Polisen går ut med informationen för att göra människor uppmärksamma var inbrotten skett och på specifika tidpunkter – i gengäld får polisen värdefull information från allmänheten.
Rekommenderar grannsamverkan
Polisen rekommenderar att man startar så kallad grannsamverkan, enligt Brottsförebyggande rådet minskar brotten med i snitt mellan 16 och 26 procent, beroende på uträkningsmetod.
2016 anmäldes drygt 88 000 inbrottsstölder, en minskning med en procent jämfört med året innan.
Så skyddar du dig
# Lås dörrar och stäng fönster – framför allt på bottenplan. Oftast tar sig tjuvarna in genom altandörr eller fönster på bottenplanet.
# Öppna upp tomten. Risken för inbrott är störst på tomter utan insyn. Förstärk gärna belysningen runt huset.
# Ta bort skymmande växter nära altandörr och fönster. Att tänka som en tjuv är bra då man vill förbättra inbrottsskyddet i bostaden.
# Förvara inte värdesaker, nycklar, kameror eller datorer synligt från fönstren.
# Ha bra lås på alla dörrar. Komplettera med säkerhetsdörr.
# Förvara trädgårdsredskap och verktyg inomhus så att de inte kan användas av tjuven för att göra inbrott.
# Märk, fotografera och skriv ned din egendom (till exempel gravyr på guld). Förvara viktiga dokument på annan plats, till exempel i ett bankfack. Förvara inte pengar hemma.
# Ha dubbla centralenheter för ditt larm. Det gäller också att ha en trygg bredbandsuppkoppling.
# Grannsamverkan. Hjälps åt att håll uppsikt i området du bor i
Källa: Polisen, Securitas.
Sett över en tioårsperiod har antalet bostadsinbrott ökat med 30 procent – ökningen var starkast fram till 2011.

Göte Johansson, 71, i Dals Långed var med och startade en grannsamverkan förra året efter en inbrottsvåg i området. Hans bil rammades då han försökte stoppa tjuvar som flydde.
– Jag kan ju inte säga att det enbart beror på det, men det har varit väldigt lugnt här. Också polisen har gjort ett väldigt bra jobb, säger han.
Han tror att skyltarna som satts upp i området kan haft en avskräckande effekt.

Vill utveckla sin samverkan
Då han tycker att grannsamverkan fungerat bra då personer varnat varandra och agerat snabbt när de sett något misstänkt så kommer de troligtvis att utöka samarbetet med andra orter i närheten.
– Vi vill samordna verksamheten då de ofta förflyttar sig snabbt över de här områdena, säger han.
En grannsamverkan som fungerar bra kan minska en flera av det som kallas vardagsbrott som inbrott, bilbrott och skadegörelse. Det kan också bidra till en stark gemenskap i området.
– Grannarna har uppsikt över ens bostad. Man ska också prata med människor som befinner i ens område som man inte tror har där att göra. Det får den eventuella tjuven att känna sig uppmärksammad. Sedan är det alltid bra med någon typ av larm och att exempelvis inte ha höga buskar framför källarfönstren som skymmer sikt, säger Dan Windt till GP.
Bostadsinbrott
22 000 bostadsinbrott polisanmäldes (2016)
13 900 av bostadsinbrotten skedde i villor (2016)
8 080 av bostadsinbrotten skedde i lägenheter (2016)
14 400 inbrott i källare och på vind anmäldes (2016)
5 800 inbrott i fritidshus anmäldes (2016)
4 procent = personuppklaringsprocenten² för bostadsinbrott (2016)
Källa: Brottsförebyggande rådet