Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Minibuss inblandad i krock – en person förd till sjukhus

En olycka ägde rum i närheten Molkom i Värmland under fredagen.

– Fem personer ska vara inblandade, vi är på väg, sa inre befäl vid räddningstjänsten i Karlstad.

En person fick föras till sjukhus i ambulanshelikopter med oklara skador.

Enligt larmet från SOS Alarm handlade det om en frontalkollision mellan en personbil och en minibuss. Fordonen ska ha hamnat i diket efter olyckan.

Ett stort räddningspådrag larmades till platsen som ligger på väg 752 vid Södra Rådom i Karlstads kommun. Vägen stängdes av under räddningsarbetet.

– Det är sex ambulanser och helikopter larmade till platsen. Räddningstjänst och första ambulansen är framme precis i denna sekund, uppger Sofie Schmidt, teamledare på SOS Alarm klockan 13.45.

Svår halka

Också polis åkte till olycksplatsen.

– Det råder svår halka på vägen. Bägge bilar har hamnat i diket efter krocken och en person uppges vara fastklämd, berättade Tommy Lindh, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

Vid 14-tiden talade det mesta emellertid för att skadeläget på de inblandade inte var så svårt som man inledningsvis befarat.

Polisen meddelade också att alla inblandade i olyckan var vid medvetande och talbara när man anlänt till platsen.

Vid 15-tiden meddelade SOS Alarm att en av de inblandade förts till sjukhus med oklara skador. Patienten har enligt polisen avförts med hjälp av ambulanshelikopter.

Det finns all anledning att ta det försiktigt i trafiken i Värmland. Det har rått svår halka på många platser sedan i går torsdag, vilket polis och räddningstjänster varnat för upprepade gånger.

Halkan ledde bland annat till en dödsolycka i Säffle kommun under torsdagskvällen.