En fritidsbåt står i lågor i en hamn i Strömstad. Foto: LÄSARBILDEn fritidsbåt står i lågor i en hamn i Strömstad. Foto: LÄSARBILD
En fritidsbåt står i lågor i en hamn i Strömstad. Foto: LÄSARBILD
Josef Issa blev vittne till branden. Foto: PrivatJosef Issa blev vittne till branden. Foto: Privat
Josef Issa blev vittne till branden. Foto: Privat

Fritidsbåt i lågor mitt i hamn: ”Exploderade”

Publicerad
Uppdaterad

En fritidsbåt började på måndagseftermiddagen att brinna vid Nötholmen i Strömstad.

– Båten är helt övertänd. Den som larmade sa att det lät som om något exploderade, säger Helene Wickberg, teamledare vid SOS Alarm.

Ingen person uppges ha kommit till skada i samband med branden.

Larm om en brand i en fritidsbåt kom strax efter klockan 13 på måndagen. Båten ligger i en hamn på Nötholmen i Strömstad, uppger SOS Alarm.

– Den är helt övertänd. Den som larmade sa att det lät som om något exploderade. Personen ska inte ha sett några personer på båten. Det är tio meter till närmsta båt, så de är rädda för spridningsrisken, säger Helene Wickberg vid SOS Alarm.

Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

”Två, tre explosioner”

Josef Issa blev vittne till branden. Han berättar:

– Jag har butik mitt emot, på andra sidan vattnet. Jag hörde två, tre explosioner och tittade ut. Jag såg en väldigt stor brand med lågor som slog upp.

– Det är ett hotell i närheten och en brygga med väldigt många båtar. Man hoppas att ingen har kommit till skada.

Vid halv tvåtiden är branden under kontroll enligt SOS Alarm och räddningstjänsten påbörjade länsning av släckvattnet.

Ägaren på annan ort

– Branden är släckt och under kontroll. Eftersläckning pågår och så länsar vi bort släckvattnet så att båten inte sänks av tyngden, säger Glenn Domare Gustafsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Strömstad. 

Ingen person uppges ha kommit till skada i samband med branden.

– Vi har inte sökt igenom båten än, men ägaren befinner sig på annan ort och är kontaktad. Det är mycket båtar på bryggan, men den här båten låg för sig själv utan grannar, säger Gustafsson.

Det är oklart vad som har orsakat branden.

Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER