Frida Boisen blir ny chefredaktör för GT

Frida Boisen.
Foto: Kristian Pohl

Nu får GT, Expressens västsvenska edition, en ny chefredaktör. Frida Boisen, 37, som gjort ToppHälsa och Allt om Resor till vinnare i kampen om tidskriftsläsarna ska börja göra lokal kvällstidning i Göteborg. 

- Jag vill att GT ska synas och höras och ta ännu större plats i debatten, säger Frida.

I dag meddelade Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen och ansvarig utgivare för tidningens alla editioner, att GT får en ny chef under våren.

 – Vi är redan marknadsledare i Västsverige och med Frida Boisen får GT en erfaren chefredaktör som bland annat bott 21 år i Göteborg och arbetat på Göteborgs-Posten. Hennes uppdrag blir att stärka GT:s position ytterligare – med fler lokala nyheter och mer lokal opinion, säger Thomas Mattsson.

 Frida Boisen själv säger:

 – Jag har haft tre fantastiskt roliga år på Bonnier Tidskrifter, där jag fått utveckla ToppHälsa som de senaste åren mångdubblat vinsten. Dessutom har jag fått leda Allt om Resor, och att nu få ta över GT och göra kvällstidning är en underbar utmaning. Jag älskar kvällstidningar!

"GT ska synas"

 – Jag brinner verkligen för att göra en angelägen tidning som berör 365 dagar om året. Jag tror på den lokala kvällstidningen och vill att GT ska synas, höras och ta ännu större plats i den lokala debatten.

 Hon är en gift tvåbarnsmamma som tidigare jobbat på Göteborgs-Posten, Expressen, Stockholm City, TV3, SVT, TV4, Plaza Kvinna och på slutet ToppHälsa och Allt om Resor inom Bonnier Tidskrifter. Nu blir det kvällstidning igen – och Göteborg igen.

 Frida Boisen igen:

 - Det jag älskar mest med Göteborg är göteborgarna och förstås alla mysiga guldställen i stan och längs med kusten. Äta helgfrukost på Café Columbus i Majorna, knalla omkring i Slottsskogen, gå på Liseberg, ta en skärgårdsbåt till Styrsö, åka upp till pappa på Orust och segla till Gullholmen, låna en släpkärra och dra runt ungarna på världens sötaste ö, eller göra ett strandhugg vid Ellös för att njuta Västkustens bästa hummersoppa på Ellös Kök & Fisk.

"Ett av de bästa jobben"

 Lars Näslund, som tidigare varit bland annat nyhetschef och redaktionschef på Expressen, går vidare till nya uppdrag inom Expressen och säger: Lars Näslund.Foto: Anders Ylander

 - Jag inbillar mig att uppdraget som chefredaktör på GT är ett av de bästa man kan ha i dagstidningssverige. Så har jag känt. Tidningen har en alldeles speciell kärleksrelation till människorna här i Västsverige, och den känns fortsatt besvarad.

 - Men efter tio år med uppdraget har jag sagt att det är tid att hitta på något nytt. Nu när vi genomfört en större omorganisation som satts på plats är det ett bra tillfälle att lämna över till Frida.