Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Frida, 42, väcktes av brandmännen

Frida Wahlén vaknade av att familjens bil stod i lågor. Foto: Privat
"Jag blev helt chockad", säger Frida om händelsen. Foto: Privat
Bilen, efter att den bärgats från parkeringen utanför hemmet. Foto: Privat

Frida Wahlén vaknade tidigt på söndagsmorgonen av att polis och räddningstjänst var utanför dörren.

När hon tittade ut stod bilen i lågor. 

– Det var förskräckligt, jag blev helt chockad, säger hon.

Det var under natten till söndagen som Frida och Glenn Wahlén låg och sov i hemmet i Majorna i Göteborg. Strax efter fem på morgonen vaknade de av att parkeringen utanför lägenhetshuset full av brandmän och poliser.

– Jag gick till fönstret och tittade och då såg jag lågorna. Jag sa till min man 'det är ju vår bil som brinner', jag blev helt chockad, berättar Frida Wahlén.

Någon annan hade uppmärksammat branden och när paret Wahlén vaknade var släckningsarbetet redan i full gång. Senare under morgonen upptäcktes det även att Glenns moped blivit stulen, men den hittades sedan några gator bort - utan framdäck och lås.

"Inget kvar utom däcken"

När branden så småningom var helt släckt kunde de inspektera skadorna.

– Alla rutor var borta, allt gummi, allting. Jag funderade på om man kunde rädda något i handskfacket, men allt var förstört. Det finns inget kvar utom däcken. Då kom tårarna på riktigt, det var det läskigaste jag har varit med om, berättar Frida.

"Bara däcken var kvar", säger Frida om branden som förstörde hela bilen. Foto: Privat

Paret har polisanmält händelsen och hoppas nu på att få kompensation från försäkringsbolaget så att de kan köpa en ny bil.

– Vi hade haft den i tre år, det är det finaste och dyraste jag ägt i hela mitt liv. Jag hade kämpat i sju år för att spara ihop pengar för att köpa den. Jag vet att det bara är materiellt, men det känns ändå jobbigt, säger Frida.

 

Läs mer: Bil i lågor - mitt i rondell i Göteborg

 

Polisen bekräftar att det kom in ett larm klockan 05.13 på söndagsmorgonen. 

– Då får vi ett larm om brand i två bilar. Förmodligen har det börjat i den ena och sedan spridit sig till den andra. Man tror att den är anlagd och skriver en  anmälan om skadegörelse genom brand, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst.

Polisen har lagt ner förundersökningen

Men enligt Kerstin Horgby, kommissarie på polisen i Göteborg City, finns det inget som säger att branden är anlagd.

– Räddningstjänsten kunde inte avgöra om branden var anlagd eller om den uppstått på grund av tekniskt fel. Man har nu beslutat att lägga ner förundersökningen i brist på bevis, säger hon. 

Frida Wahlén vill nu uppmana andra att hålla koll.

– Ju fler som blir uppmärksammade och är vaksamma desto bättre. Helst hade jag velat ha någon form av videoövervakning så att man kände sig säkrare, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!