Bert Karlsson blev bjuden på favoritkakan av kommunstyrelsens ordförande i Skara. Foto: MICHAELA HASANOVICBert Karlsson blev bjuden på favoritkakan av kommunstyrelsens ordförande i Skara. Foto: MICHAELA HASANOVIC
Bert Karlsson blev bjuden på favoritkakan av kommunstyrelsens ordförande i Skara. Foto: MICHAELA HASANOVIC
Kommunstyrelsens ordförande i Skara, Fredrik Nordström (S). Foto: Skara kommunKommunstyrelsens ordförande i Skara, Fredrik Nordström (S). Foto: Skara kommun
Kommunstyrelsens ordförande i Skara, Fredrik Nordström (S). Foto: Skara kommun

Fredsgåvan till Bert – bjöd på favoritkakan

Publicerad

Bert Karlssons bråk med Skara fortsätter och han har den senaste tiden hotat med att flytta från staden.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Nordström (S) agerade, bjöd in till ett möte med entreprenören – och plockade fram apelsinsnittar.

– Det är min favoritkaka, säger Bert Karlsson.

Förhållandet mellan kommunledningen i Skara och Bert Karlsson är frostigt.

Sedan tidigare har han flyttat sitt företag Jokarjo AB till Lidköping och grävt upp sina guldskivor utanför musikskolan i Skara. Detta eftersom Bert anser att kommunen motarbetar honom i så gott som samtliga projekt han tar sig an.

Skrev ett öppet brev

Den senaste salvan från Karlssons håll var när han publicerade ett öppet brev i Skaraborgs Läns Tidning som var allt annat fredligt.

I brevet sågar han nämligen hela kommunledningen.

Han skriver även att situationen har gjort att han själv kommer att flytta till Vänersborg nästa år och att huset i Skara endast kommer att vara hans sommarhus.

 

LÄS MER: Bert Karlsson lämnar Skara: "Är ren förföljelse" 

 

Ett beslut han beklagar då han egentligen gillar Skaraborna, i alla fall de som han inte anser är "lakejer åt makten".

– Det var rätt hårt skrivet men det var verkligheten. Jag väntade på att någon skulle svara men det var det ingen som gjorde. Det var för att de inte hade något svar, säger Bert Karlsson.

Bert Karlsson.Foto: SVEN LINDWALL

"Han är Kim Jong-Un två"

En som ofta har fått klä skott för Karlssons kritik är Fredrik Nordström, kommunstyrelsens ordförande i Skara.

Bert har bland annat gett honom epitetet "Kim Jong-Un två". 

– Jag kan inte vara kvar så länge han sitter på makten, han är Kim Jong-Un två. Båda har ärvt sin makt genom flera generationer och även missbrukat den, har Bert Karlsson tidigare sagt.

 

LÄS MER: Bert är förbannad på Skaras handbollslag: "Åt helvete" 

 

Därför blev säkert även Bert Karlsson förvånad när Fredrik Nordström bjöd in honom för ett möte på kommunhuset.

– Jag ville ha till ett möte direkt med Bert så att han kunde få såga vad han tyckte och tänkte och att jag kunde lyssna på detta och framföra våra synpunkter, säger Fredrik Nordström.

Det var för att rensa luften?

– Det kan man säga.

Stillade Berts fikasug

Mötet ägde rum på Nordströms kontor. Han passade då på att dra fram ett ess ur rockärmen för att göra Bert Karlsson nöjd.

Till kaffet serverades nämligen apelsinsnittar.

– Det är min favoritkaka, säger Bert Karlsson.

Bert Karlssons favoritkaka apelsinsnittar.Foto: Agneta Thosén/Hembakningsrådet

Något som Fredrik Nordström inte sticker under stol med att han visste.

– Jag hade den kunskapen ja, och kunde använda mig av detta, säger Nordström.

Enligt Bert Karlsson är Skara kommun skyldig honom 2,2 miljoner kronor i en obetald faktura från ett av de boende för ensamkommande flyktingbarn som han drivit i kommunen.

Bert Karlsson har länge bråkat med Skara kommun.Foto: NORA LOREK

Drar tillbaka flytthotet

Det kravet står fast.

– Jag har sagt det att de pengarna ska jag ha. Jag tycker inte att jag ska behöva dra det till Kronofogden för att få pengarna, säger han.

Kommunen valde även att inte bevilja Bert Karlsson bygglov för de villavagnar som han planerat att hyra ut som studentbostäder vid ett naturbruksgymnasium. Något Bert också vill se ändring på.

 

LÄS OCKSÅ: Bert Karlssons raseri – får 100 samtal om dagen 

 

Men möjligtvis har apelsinsnittarna fått honom att mjukna något – för hotet om att flytta från Skara är inte längre lika aktuellt.

– Det kommer jag nog inte att göra, vi får se hur det blir. Jag har lite planer på gång.

Vad är det för planer?

– Det kommer du att få se, avslutar Bert Karlsson.

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER