Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fredrik fick grillfeber
– nu grillar han jämt

Fredrik "Frallan" Nilsson från Bua grillar allt – året runt – med sina fyra grillar. "Det bästa att grilla är fläskkött", säger han.
Foto: Privat

Fredrik "Frallan" Nilsson, 37, i Bua i Halland, nöjer sig inte bara med en grill.

Han har nämligen fyra grillar hemma som han använder året runt.

– Det bästa att grilla är fläskkött, säger han.

Det är Hallands Nyheter som först berättar om grillmästaren från Halland som alltså lagar nästan all mat på sina grillar, en klotgrill, en gasolgrill, en stekhäll och en smoker.

– Jag tycker inte att det är extremt, jag vet det finns som har fler än jag, säger han. Grannen tycker det är mycket, men det är egentligen bara fyra.

Som om inte fyra grillar räckte har Fredrik en grill på en av sina arbetsplatser också och givetvis en i husvagnen.

Rätt temperatur

När Fredrik får välja blir det en WSM, en rökgrill eller smoker, för han tycker det blir bäst i en sådan.

– Den håller rätt temperatur, runt 110-120 grader i upp till tolv timmar, man kan göra typ oxbringa eller revben och allt möjligt, säger han. Men den grill jag använder mest är nog gasolgrillen för att det är smidigt och lätt att bara grilla en köttbit. Den är även bra på vintern då det går lite fortare.

När väcktes ditt intresse för grillning?

– Det var när vi köpte radhuset för sju år sedan, säger Fredrik. Då började det lite smått och sedan har det eskalerat.

Vad säger din sambo Jessica om ditt stora grillintresse?

– Det finns ju värre hobbies att hålla på med än när man står i trädgården och gör mat. Hon är faktiskt väldigt nöjd med detta.

Fredrik gillar bäst att grilla kött från grisen eftersom det innehåller mer fett.

– Man kan göra pulled pork eller hel karré. Man kan också göra grillspett på grekiskt vis. Det är väldigt sällan jag grillar en oxfilé.

Efterrätter

Förutom att grilla kött gör Fredrik även förrätter och efterrätter på grillen.

– Som förrätt kan man grilla en liten dinkeldegspizza som jag lägger på lite mascarpone, äpple, rödlök, bacon och parmesan över, avslöjar han. Den är väldigt fin som förrätt.

När det kommer till efterrätten grillar han allra helst någon frukt.

– Ananas är ju väldigt tacksamt att grilla, säger han. Det är populärt med honung, kokosflingor och lite limeskal. Det är väldigt fint. Nästan alla frukter är goda att grilla.

Fredrik Nilsson jobbar som utlastare på Värösågen till hundra procent och sedan har han en däckfirma tillsammans med sin farbror där han också jobbar.

– Jag grillar nästan alltid lunchen när jag är på däckfirman, säger han. Det kan vara allt möjligt, jag tar med mig råvarorna men oftast blir det ju hamburgare.

När Fredrik grillar på jobbet blir det inte bara mat till sig själv utan även till arbetskamraterna.

– Ja, det är klart! Man kan ju turas om också, säger han.

En liten rolig krok när det gäller Fredriks fanatiska intresse för grillning är att han är lik Fredde i Solsidan och hans sambo Jessica är blond och gillar att shoppa precis som Mickan och att de har en vit bil.

– Ja, det var grannen som gjorde den kopplingen från början, säger han.