Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fredrick Federley såg inga konstiga tecken

Foto: Cornelia Nordström, privat

Riksdagsledamoten Fredrick Federley såg inga tecken på att något var konstigt med hans vän.

Vännen hade just köpt ett hus och av allt att döma träffat mannen han ville dela sitt liv med - Jens Janzon.

I dag erkände dock vännen för polisen att han bragt sin pojkvän om livet.

– Det viktigaste för mig är att han är i säkert förvar och inte gjort något drastiskt eller skadat sig själv. Nu får rättsväsendet ha sin gång, säger Fredrick Federley.

Riksdagsmannen Fredrick Federley, C, har följt parets historia på håll sedan i våras, via sociala medier och enstaka samtal.

– Jag träffade aldrig Jens men han verkar ha varit en oerhört fin människa. Han var väldigt uttrycksfull i sin kärlek, vad jag kunde se på Facebook, säger Fredrick Federley.

Så sent som den 14 juni skickade Federley ett sms för att gratulera till att hans bekant hade köpt ett hus i Värmlandstrakten.

– Då sade han att allting kändes bra och att han nog hittat mannen han vill dela sitt liv med. Och så bjöd han mig och min familj att hälsa på där när de flyttat in.

Slutade i tragedi

Mannen i hans liv var Jens Janzon, 27, från Skoghall i Värmland.

Den 8 augusti hittades Jens mördad i ett källarförråd i sitt bostadshus.

Polisen hade då redan inlett en förundersökning om människorov, då Jens försvunnit under vad som skulle ha blivit en semester på Cypern tillsammans med pojkvännen.

Såg aldrig några tendenser

Fredrick Federley såg aldrig några tendenser till att hans bekant ska ha mått dåligt eller visat tendenser till våldsamt beteende.

– Fast det är klart, sådana saker märker man väl inte när man bara dricker kaffe ihop och pratar om hundvalpar, säger Fredrick Federley.

När Fredrick Federley hörde att polisen eftersökte hans bekant uppmanade han honom att söka polisen.

– Det viktigaste för mig är att han är i säkert förvar och inte gjort något drastiskt eller skadat sig själv. Nu får rättsväsendet ha sin gång, säger Fredrick Federley.