Går i fars fotspår. Hravn Forsne från Kungsbacka hoppas att bli inkryssad för Moderaterna i höstens riksdagsval. Han har påbrå som förpliktar - hans pappa är Frankrikes förre president, socialistledaren François Mitterrand.
Går i fars fotspår. Hravn Forsne från Kungsbacka hoppas att bli inkryssad för Moderaterna i höstens riksdagsval. Han har påbrå som förpliktar - hans pappa är Frankrikes förre president, socialistledaren François Mitterrand.

François Mitterrands son vill in i riksdagen

Publicerad

Frankrikes förre president François Mitterrand var en känd socialistledare.

Nu siktar hans son och moderaten Hravn Forsne, 25, från Kungsbacka på riksdagsplats.

- Jag vill bedömd för den jag är, inte vem som var min far, säger han till Kungsbacka-Nytt.

Önskan om att kryssa in sig i parlamentet är stort hos Hravn Forsne, som står nummer fem i Moderaternas lista till riksdagsvalet. Han ställer även upp i kommunalvalet i Kungsbacka.

Hade en relation

För Kungsbacka-Nytt berättar Hravn Forsne att politik alltid har fascinerat honom. Något som även hans far, och en av världens mest kända socialistledare, François Mitterrand, kände för politiken.

I en intervju med Aftonbladet för två år sedan, berättade Hravn Forsnes mamma, och journalisten, Chris Forsne att hon hade haft en relation med François Mitterrand under 15 år, men ville inte avslöja om den förre presidenten var far till Hravn Forsne.

Men i Kungsbacka-Nytt tar Hravn Forsne bladet från munnen.

- Men okej, så är det: François Mitterrand var min pappa, säger han till tidningen.

Träffades fem-sex gånger

Hravn Forsne berättar vidare att han träffade sin pappa Mitterrand fem, sex gånger, när han bodde i Frankrike och att han bara var sju år när fadern avled i prostatacancer.

Att François Mitterrand ska ha påverkat Hravn Forsne politiska beslut vill dock inte den unge politikern medge och inte heller att det finns ett socialistiskt drag hos honom.

- Om man ska göra en familjekoppling så har politiska diskussioner med min mor varit grunden för det, säger Hravn Forsne till Kungsbacka-Nytt.

GT har sökt Hravn Forsne för en kommentar, men han valde att avböja.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER