Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Från utomjording till barberare

Från en skräckis till en annan. Timo Nieminen gör huvudrollen I Sweeney Todd på Värmlandsoperan.
Foto: GUSTAVSSON LEIF

GÖTEBORG. Nu har artisten Timo Nieminen fått något rejält att bita i.

Han gör huvudrollen när Värmlandsoperan sätter upp musikalen Sweeney Todd.

Timo Nieminen går från rollen som utomjordingen Riff Raff i kultskräckisen "Rocky Horror Show" på Göteborgsoperan i våras till den bloddrypande historien om barberaren Sweeney Todd med premiär på Värmlandsoperan 30 november.

Öppnar rakstuga

 - Ja, det är en diger lunta att slå i sig. Mycket att lära in, säger Timo Nieminen, som repeterat i Karlstad sedan början av oktober. Den bisarra berättelsen handlar om barberaren Sweeney Todd som återkommer till London efter att ha blivit deporterad till Australien. Han vill hämnas på domare Turpin (Erik Gullbransson) som fått honom oskyldigt dömd och dessutom håller hans dotter som sexslav i ett fluktrum. Han slår sig ihop med den minst lika bisarra Mrs Lovett (Ann Bolstad) och öppnar en kombinerad rakstuga och pajbageri.

Vita kakelplattor

 - "Sweeney Todd" är en gammal skön musikal. Som att träffa en gammal polare igen, säger Timo Nieminen. Musikalernas musikal kallar jag den. Han berättar att regissören Vernon Mound har valt en annorlunda regilösning. - Föreställningen börjar på ett dårhus där patienterna ska spela upp pjäsen, säger Timo  Nieminen. Därför är hela teaterrummet, scen som salong, helkaklat med vita kakelplattor.