Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fräcka stöldturnén på Gekås parkering

Vid en husrannsakan i den åtalades bil upptäcktes mängder av misstänkt stöldgods.Foto: POLISEN
En ung man åtalas för flera bilinbrott på Gekås och Ikea. Obs, genrebild.Foto: Niklas Henrikczon
Vid en husrannsakan i den åtalades bil upptäcktes mängder av misstänkt stöldgods.Foto: POLISEN
En väska som anträffades av polisen vid en husrannsakan.Foto: POLISEN

När kunderna var inne och handlade på Gekås och Ikea slog tjuven till på parkeringarna.

Han krossade rutorna på bilarna – och stal saker för tiotusentals kronor.

Det menar åklagaren som nu åtalat mannen i 25-årsåldern för fyra bilstölder vid varuhusen.

I slutet av januari i år kom en kvinna ut till sin bil som stod på parkeringen till Gekås Ullared. Då upptäckte hon att någon hade krossat rutan på hennes bil och stulit bland annat en Ipad, hörlurar, busskort och nycklar. 

 

LÄS MER: Här är Gekås nya drag i kampen mot tjuvarna 

 

Hon hade varit inne i varuhuset i en dryg timma när hon upptäckte stölden. Hon kontaktade varuhusets väktare som lagt märke till stölden och följt efter den misstänktes bil. Polisen tog upp jakten på den misstänkte som senare kunde gripas.

Åtalas för fyra bilinbrott

Vid en husrannsakan upptäckte polisen mängder av misstänkt stöldgods. Däribland mobilladdare, Ipad, necessärer, väskor, vitaminer och hudsalva.

Nu har mannen i 25-årsåldern åtalats vid Varbergs tingsrätt, misstänkt för fyra bilstölder som skedde förra månaden, vilket Hallands Nyheter var först med att skriva om.

En minderårig man, en misstänkt kumpan, åtalas för att ha medverkat vid två av stölderna.

Två av stölderna skedde på parkeringen till Gekås Ullared. De två andra skedde vid Ikea i Bäckebol respektive Ikea i Kållered. Tillvägagångssättet har varit detsamma: När kunderna varit inne i varuhuset har tjuven krossat rutan till bilen och länsat den på saker.

Stal för 10 000 kronor

Det uppskattade värdet på stöldgodset vid ett av inbrotten på Gekås uppgår till 10 000 kronor.

 

LÄS MER: Lilla Signe föddes efter mammas Gekås-metod 

 

Enligt kammaråklagaren Sofia Corins stämningsansökan erkänner den misstänkte mannen två av stölderna. För de andra två "varken förnekar eller erkänner" han brott. Vid förhören presenterar han olika historier om varför han har varit på plats vid varuhusen. Vid andra förhör nekar han till att överhuvudtaget ha varit där.

Tidigare dömd

Mannen åtalas också för en rad andra händelser i samma mål. Det rör flera narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning och brott mot knivlagen.

Han är sedan tidigare dömd för liknande brottslighet. Senast i december förra året dömdes han för bland annat stöld, narkotikabrott och olovlig körning.