Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fräcka bankomat-kuppen i Ica-handlaren Calles butik

Foto: Privat

Ica Kvantum i Ulricehamn utsattes för en fräck kupp – när två maskerade män hade beväpnat sig med kofot och vinkelslip i ett försök att ta sig in bankomaten vid entrén. 

De fick sedan lämna butiken tomhänta.

Nu hyllar handlaren Calle Bergman sin personal.

– Jag blir så stolt när de gör så rätt, det är en sak att sitta på ett kontor och genomgå en utbildning i lugn och ro kontra verkligheten, säger han.

Sent på torsdagskvällen, kort innan stängning, hörde personalen på Ica Kvantum i Ulricehamn oljud från entrén. 

Två maskerade män hade utrustat sig med kofot och vinkelslip och försökte med våld komma in i bankomaten som är placerad ett par meter in i butiken, något Borås Tidning tidigare skrivit om.

Alldeles i närheten fanns tre medarbetare och flera kunder. 

– En kille står i förbutiken, han är tio till tolv meter därifrån och han har ett bärart överfallslarm och trycker på det direkt. Kassapersonal såg också och tryckte också på överfallslarmet, säger Calle Bergman, handlare på Ica Kvantum. 

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Väktare kom till platsen

Den tredje anställde befann sig i pantrummet. Personen såg vad som hände, låste in sig och ringde 112 och hade operatören i luren under hela förloppet. 

 

 

En väktare larmades till platsen efter att larmen kommit in. 

– Både medarbetare och kunder stannar upp och blir passiva, vilket är helt rätt. Man ska inte ge sig in i något. När väktaren kommer så ser de här killarna honom och han ryggar tillbaka. Det blir en situation och kofoten höjs, men det blir inget handgemäng, säger Calle Bergman. 

 

 

Efter att väktaren kommit till platsen lämnade gärningsmännen butiken tomhänta och försvann i en väntande bil.

– Det finns ingen misstänkt just nu, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till Borås Tidning.

Hyllar sin personal 

Det är oklart vilken brottsrubricering det handlar om. 

Efter händelsen har de anställda som varit i tjänst fått prata med psykolog och ytterligare hjälp finns att få om personalen behöver det. 

Calle Bergman hyllar sin personal för deras lugn i den pressade situationen.

– Jag blir så stolt när de gör så rätt, det är en sak att sitta på ett kontor och genomgå en utbildning i lugn och ro kontra verkligheten. De höll sig lugna och tryckte på larmet, och det är bra gjort.